Το γυμναστήριο είναι πάντα καλύτερο με φίλους!

Facebooktwitterpinterest

Το γυμναστήριο μπορεί να μετατραπεί σε μια ευχάριστη και διασκεδαστική δραστηριότητα αν πηγαίνετε μαζί με κάποιο φίλο. Αρκεί να γίνει σωστά! Αυτό σημαίνει αρκεί να βρεθεί ο κατάλληλος φίλος/ φίλη με τον οποίο να ταιριάξετε και να κινητοποιεί ο ένας στον άλλο για να γυμναστείτε.

Αν ψάχνετε την κατάλληλη παρέα για το γυμναστήριο ξεκινήστε από τους φίλους σας. Σκεφτείτε ποιοι φίλοι σας αποτελούν καλούς υποψήφιους. Για παράδειγμα σε ποιους αρέσουν τα ίδια είδη άσκησης με εσάς, με ποιους ταιριάζει το καθημερινό σας πρόγραμμα, αν μένετε κοντά ή όχι, αν είστε σε παρόμοια φυσική κατάσταση. Αυτά είναι βασικά ερωτήματα για να βρείτε τον/την κατάλληλο/η, καθώς η εγγραφή στο γυμναστήριο συνήθως είναι δεσμευτική για αρκετό χρονικό διάστημα.

Καλή παρέα μπορεί να αποτελέσει και κάποιο μέλος της οικογένειάς σας. Ειδικά αν μένετε μαζί, μπορείτε να ρυθμίσετε την ώρα που θα κάνετε γυμναστική, την ώρα του φαγητού, το πώς θα πηγαίνετε και θα γυρνάτε και άλλα τέτοια «διαδικαστικά» θέματα.

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να κάνουν γυμναστική κοντά στη δουλειά τους. Αυτό είναι βολικό από πολλές απόψεις. Πηγαίνετε στη δουλειά κάθε μέρα οπότε έχετε κίνητρο να γυμναστείτε πριν ή μετά. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να ψάξετε για παρέα ανάμεσα στους συναδέλφους σας. Κάποιος θα έχει κάνει την ίδια σκέψη με εσάς, άρα δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε κάποιον πρόθυμο να γυμναστεί μαζί σας.

Αν δεν βρείτε κανένα από το κοντινό κοινωνικό σας περιβάλλον μπορείτε πάντα να κάνετε νέες γνωριμίες στο γυμναστήριο. Κάποιος που κάνει τα ίδια προγράμματα με εσάς ή που έχει ίδιους στόχους με εσάς είναι πάντα καλή επιλογή για παρέα.

Μόλις βρείτε την κατάλληλη συντροφιά θα συνειδητοποιήσετε τα οφέλη του να έχεις παρέα στο γυμναστήριο. Αν θέσετε ένα πρόγραμμα, για παράδειγμα γυμναστική μετά τη δουλειά, θα κινητοποιηθείτε να πάτε καθώς αν το ακυρώσετε θα αφήσετε τον/την φίλο/η σας μόνο του/της. Επίσης, όταν γυμνάζεστε με παρέα μπορείτε να βοηθάτε ο ένας τον άλλο, να δοκιμάσετε νέα είδη άσκησης και να αναπτύξετε μεταξύ σας ένα φιλικό ανταγωνισμό που θα σας δώσει κίνητρο να προσπαθείτε περισσότερο.

Η σωματική άσκηση θα γίνει διασκέδαση επειδή θα είστε με τον φίλο ή τη φίλη σας. Σκεφτείτε πώς αντί να πάτε για καφέ πηγαίνετε γυμναστήριο. Έτσι εκμεταλλεύεστε με παραγωγικό τρόπο το χρόνο που περνάτε με φίλους. Προσοχή απλά να μην αποσπάτε την προσοχή σας από τον κύριο στόχο, δηλαδή την άθληση.

http://www.kalikardia.gr

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.