Μικρές συμβουλές για να χάσετε κιλά!

Facebooktwitterpinterest

Έχετε κουραστεί και εξαντληθεί από τις διάφορες δίαιτες που ακολουθείτε κατά καιρούς και δεν ξέρετε τι να κάνετε πια; Μην απελπίζεστε μπορείτε με μικρά βήματα που θα εντάξετε στην καθημερινότητά σας και στις διατροφικές σας συνήθειες να δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα στη σιλουέτα σας.

Δώστε προσοχή, λοιπόν, στα ακόλουθα μικρά καθημερινά μυστικά που μπορείτε να εντάξετε στη διατροφή σας, ώστε να σας βοηθήσουν να μειώσετε άμεσα τα κιλά σας και να τα διατηρήσετε σε σταθερό επίπεδο απαλλαγμένοι από τις αυξομειώσεις βάρους που μέχρι πρότινος αποτελούσε συχνό φαινόμενο.

  • Καλό πρωινό. Είναι απαραίτητο να είναι πλούσιο για να λάβετε τις κατάλληλες πρωτεΐνες και βιταμίνες προκειμένου να ξεκινήσετε την ημέρα σας με ενέργεια. Μην επιλέξετε φρυγανιές για τη μαρμελάδα, προτιμήστε ρυζογκοφρέτες. Ο καφές να έχει λιγότερη ζάχαρη από ό, τι συνηθίζατε. Διαφορετικά, μπορείτε να προσθέσετε ζαχαρίνη ή περισσότερο γάλα. Καλύτερα, επίσης, να διαλέγετε τη μαργαρίνη αντί για βούτυρο και να φτιάχνετε σπιτικές μαρμελάδες ή να επιλέγετε αυτές του εμπορίου με λιγότερα συντηρητικά.
  • Μαγειρέψτε ελαφριά γεύματα: Περιορίστε το αλάτι προσπαθώντας να το μειώσετε στη μαγειρική σας. Εμπλουτίστε την κουζίνα σας με μπαχαρικά που θα ενισχύσουν τη γεύση χωρίς να επιβαρύνουν τον μεταβολισμό σας. Παράλληλα, υπολογίστε με ακρίβεια το λάδι, δηλαδή 1-2 κουταλιές της σούπας.
  • Περπατήστε περισσότερο: Μία καλή βόλτα στα μαγαζιά ή στο πάρκο της γειτονιάς σας ή ακόμα μια κοντινή εκδρομή στα βουνά για ορειβασία θα σας απαλλάξει από θερμίδες, θα επιταχύνει τον μεταβολισμό σας και παράλληλα θα ενισχύσει την κινητικότητα του εντέρου διευκολύνοντας την πέψη.
  • Μην ξεχνάτε να λαμβάνετε βιταμίνη D: Αρχικά, αφού πάρετε τις προφυλάξεις σας μπορείτε να αφεθείτε στην ευεργετική δράση του ήλιου που θα γεμίσει τις αποθήκες του οργανισμού σας με την πολύτιμη βιταμίνη D. Είναι από τις βιταμίνες που δεν μπορεί να συνθέσει ο οργανισμός μόνος του, ενώ ρυθμίζει την καλή λειτουργία του οργανισμού, ενισχύει τη διάθεση, τονώνει τον μεταβολισμό και βοηθά στην καύση θερμίδων.
  • Καταναλώστε πράσινο τσάι: Πλούσιο σε κατεχίνες, το τσάι επιταχύνει τον μεταβολισμό και προσφέρει αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στη διατήρηση της γραμμής σας και στην αποτοξίνωση του οργανισμού σας.
  • Αντικαταστήστε ανά διαστήματα ένα ποτήρι νερό με ανθρακούχο νερό: Πριν ξεκινήσετε το γεύμα σας, καταναλώστε ένα ποτήρι φυσικό ανθρακούχο νερό, το οποίο λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ηλεκτρολύτες και ιχνοστοιχεία θα συγκρατήσει στα υγιή φυσιολογικά επίπεδα την ενυδάτωση του οργανισμού αποτρέποντας την υπερβολική κατακράτηση υγρών.
  • Ο ύπνος είναι ωφέλιμος: Κοιμηθείτε κάνει καλό! Προσπαθήστε να κοιμηθείτε ένα τέταρτο νωρίτερα και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα. Ερευνητές πιστεύουν ότι η έλλειψη ύπνου οδηγεί σε ορμονικές αλλαγές που συμβάλλουν στην απόκτηση βάρους, σε χαμηλότερα επίπεδα λεπτίνης και σε υψηλότερα επίπεδα γκρελίνης (ορμόνης που αυξάνει την όρεξη). Η διαφορά των μόλις 2 ωρών επιπλέον ύπνου την εβδομάδα σημαίνει πως ο καθένας θα μπορούσε να προσθέσει 17 λεπτά ύπνου ημερησίως. Ακόμα και εσείς που έχετε πολύ δύσκολο πρόγραμμα θα πρέπει να φροντίζετε να κοιμάστε στο ενδιάμεσο της ημέρας.

http://www.flowmagazine.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.