Παχυσαρκία , Τα υπέρβαρα άτομα τρώνε λιγότερο συχνά

Facebooktwitterpinterest

Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι υπέρβαροι ενήλικες τρώνε λιγότερο συχνά από ό,τι τα άτομα με φυσιολογικό βάρος σώματος. Το ότι τρώνε λιγότερο δεν σημαίνει ότι λαμβάνουν και λιγότερες θερμίδες καθώς η έρευνα έδειξε ότι και περισσότερες θερμίδες παίρνουν μέσω της διατροφής τους αλλά και λιγότερο δραστήριοι είναι. 

Από την άλλη πλευρά, οι ενήλικες με φυσιολογικό βάρος σώματος, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είχαν χάσει βάρος και το διατήρησαν, φάνηκε ότι έτρωγαν πιο συχνά και ήταν περισσότερο σωματικά δραστήριοι.

Η ερευνητική ομάδα εξέτασε 250 άτομα για ένα χρόνο. Ο δείκτης μάζας σώματος των ατόμων αυτών κυμαινόταν από 19 έως και 47. Κατά μέσο όρο, τα άτομα φυσιολογικού βάρους σώματος έτρωγαν τρία κύρια γεύματα και δύο ή περισσότερα σνακ μεταξύ των κύριων γευμάτων ενώ τα υπέρβαρα άτομα έτρωγαν τρία κύρια γεύματα και καθόλου ή ένα σνακ μεταξύ των κύριων γευμάτων.

Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι το τσιμπολόγημα μπορεί να βοηθήσει στη πρόληψη της αύξησης του βάρους, στην απώλεια του βάρους και στη μείωση του αισθήματος της πείνας μεταξύ των γευμάτων.

Εάν τρώτε πιο συχνά, σας αποτρέπει από το να πεινάσετε πολύ και να καταναλώσετε μεγάλη ποσότητα τροφής στο επόμενο σας γεύμα.

Θασίτης Χρήστος ,
Διαιτολόγος Διατροφολόγος,
Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.