Παγίδες που δεν σε αφήνουν να ξεκολλήσεις!!!

Facebooktwitterpinterest

Νομίζεις πως έχεις δώσει το 100% του εαυτού σου και της υπομονής σου? Ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή αλλά η ζυγαριά έχει κολλήσει? Ρίξε μια ματιά στις πιο συνηθισμένες παγίδες που δε σε αφήνουν να ξεκολλήσεις!!

  • Μήπως παραλείπεις το πρωινό σου?
Έχεις παρατηρήσει ότι, όταν δεν καταναλώνεις πρωϊνό τις επόμενες ώρες της ημέρας αναζητάς παχυντικές τροφές, πλούσιες σε λιπαρά και ζάχαρη? Η συστηματική κατανάλωση πρωινού σχετίζεται με πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες, καλύτερη σωματική υγεία κι ευεξία, μικρότερο κίνδυνο ανάπτυξης παχυσαρκίας, αλλά και μειωμένο άγχος, το οποίο επηρεάζει τον τρόπο που βλέπουμε το σώμα μας.
  • Μήπως βάζεις μεγάλες μερίδες?
Συνήθως όταν πεινάμε θέλουμε να βλέπουμε το πιάτο γεμάτο. Ακόμα και μια υγιεινή επιλογή, όταν καταναλώνεται σε μεγάλη ποσότητα, οδηγεί σε θερμιδική παγίδα. Μια πολύ καλή λύση είναι να χρησιμοποιείς μικρά πιάτα για τα γεύματά σου, καθώς δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι το πιάτο είναι γεμάτο, ακόμα και αν η ποσότητα είναι λιγότερη από όσο καταναλώνεις συνήθως.
  • Μήπως δεν ελέγχεις τις θερμίδες από τα επεξεργασμένα τρόφιμα?
Όλα τα προϊόντα στο πίσω μέρος της συσκευασίας περιέχουν διατροφική ετικέτα, μια νομοθεσία που τηρείται τα τελευταία χρόνια και φυσικά είναι υπέρ του καταναλωτή, ώστε να αντιλαμβάνεται τις θερμίδες και τα θρεπτικά συστατικά που καταναλώνει. Μήπως προτιμάς τα light προϊόντα επειδή νομίζεις πως έχουν χαμηλά λιπαρά? Δώσε προσοχή στα υποκατάστατα που έχουν προστεθεί για να το κάνουν αρεστό στο καταναλωτικό κοινό. Πάντα όταν αφαιρείται ένα συστατικό, προστίθεται κάποιο άλλο, η ζάχαρη για παράδειγμα.
  • Μήπως δεν τρως όσο χρειάζεται?
Έχεις τη συνήθεια να παραλείπεις γεύματα, διότι νομίζεις πως θα χάσεις γρηγορότερα κιλά? Έχεις λανθασμένη αντίληψη της σωστής διατροφής αν έχεις μπει σε αυτήν τη διαδικασία. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αναγκάσεις το μεταβολισμό σου να επιβραδύνει, ώστε να ΄΄βολευτεί΄΄ με τις ελάχιστες θερμίδες που του παρέχεις.
  • Μήπως δεν αφοσιώνεσαι στο γεύμα σου?
Απόλαυσε με ηρεμία το γεύμα σου, δώσε χρόνο στον οργανισμό σου να αφοσιωθεί σε αυτή τη διαδικασία., όσο είμαστε απορροφημένοι σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα τόσο περισσότερο τρώμε, το ίδιο ισχύει και για τον υπολογιστή.
  • Μήπως αντιμετωπίσεις το φαγητό ως επιβράβευση?
Είσαι από αυτούς που προσφέρουν ένα πλούσιο γεύμα ως επιβράβευση στον εαυτό τους, ύστερα από μια κουραστική ημέρα, ή επειδή κατάφερες να χάσεις τα πρώτα σου 2 κιλά και λες να το γιορτάσεις? Λάθος τρόπο διάλεξες, προτείνω να πάρεις το σύντροφό σου και να πας ένα διήμερο κάπου ώστε να ξεφύγεις από τη ρουτίνα ή να αγοράσεις ένα καινούριο φόρεμα ή πουκάμισο αντίστοιχα. Αυτό είναι επιβράβευση!
  • Μήπως μετανιώνεις και νιώθεις ενοχές?
Μην πανικοβάλλεσαι αν έφαγες κάτι παραπάνω, δεν τρέχει κάτι. Εστίασε στο ότι αναγνωρίζεις την παρατυπία σου και προσπάθησε να ισορροπήσεις τα υπόλοιπά σου γεύματα. Μην περιμένεις να έρθει πάλι η Δευτέρα για να μπεις σε δίαιτα, συνέχισε από εκεί που το άφησες. Η ισορροπημένη διατροφή είναι φιλοσοφία ζωής και όχι το ΄΄κίνημα της Δευτέρας΄΄!
  • Μήπως δε γυμνάζεσαι?
Αν δεν γυμνάζεσαι κάνεις πολύ πιο δύσκολο το έργο της δίαιτας. Βάλε τη φυσική δραστηριότητα στη ζωή σου καθημερινά, χωρίς να χρειαστεί να πηγαίνεις γυμναστήριο. Περπάτησε το τετράγωνο γύρω από το σπίτι σου, βγάλε το σκύλο βόλτα, πήγαινε για κολύμπι ή για ποδήλατο. Αν έχεις παιδάκια ακόμα καλύτερα πηγαίνετε μαζί, θα χαρούν να δουν πως ο γονιός τους μπορεί και κάνει τέτοιες δραστηριότητες μαζί τους.
Αν αισθάνεσαι πως δεν μπορείς να τα καταφέρεις μόνη σου, τότε μπορείς να απευθυνθείς σε ειδικό Διαιτολόγο Διατροφολόγο, ο οποίος θα σε βοηθήσει να οργανώσεις ένα ισορροπημένο πρόγραμμα με σωστές ποσότητες και αναλογίες.
Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.