Βελονισμός κατά του πόνου

Facebooktwitterpinterest

Ο βελονισμός είναι γνωστός σ’ όλο τον κόσμο ακριβώς για τη θεραπεία του πόνου και το μεγαλύτερο μέρος του κοινού, που αποτείνεται στο γιατρό που εφαρμόζει την αντανακλασιοθεραπεία, πηγαίνει ακριβώς γι’ αυτό το ειδικό πρόβλημα.

Θεραπεύονται επαρκώς αυχενικές αρθρίτιδες, ισχιοϊεραλγία, λουμπάγκο, ισχιαλγίεςπου δεν υπακούν σε άλλη θεραπεία, αρθρίτιδες των ώμων, των γοφών, του γονάτου, των ποδιών και των χεριών.
Απ’ ότι βλέπουμε όλα τα τμήματα των αρθρώσεων θεραπεύονται επαρκώς με το βελονισμό και την καύση της μόξας.
Γενικά, αρκούν 5 περιπού επισκέψεις και πιθανώς μια ή δύο το χρόνο σαν θεραπεία συντήρησης. Οι επιτυχίες σ’ αυτό το πεδίο είναι πολύ υψηλές και φτάνουν ως το 80%.
Αλλά και στο υπόλοιπο 20% των ασθενών πετυχαίνονται μερικές βελτιώσεις, που βοηθούν να υποφέρουν λιγότερο.
Οι νευραλγίες του τριδύμου και γενικά όλες οι συμπαθητικαλγίες του προσώπου βρίσκουν τεράστια βελτίωση, όπως επίσης και οι πονοκέφαλοι όλων των τύπων, από τις ορμονοεξαρτώμενες μορφές ως τις αγγειοκινητικές, από τη βίαιη κροταφική αρτηρίτιδα του Horton ως τους μετατραυματικούς και νευρωτικούς πονοκεφάλους.
Και οι συμφορητικοί πονοκέφαλοι με ινιακό ημικρανικό ή οπισθοβολβικό εντοπισμό βρίσκουν στο βελονισμό την κύρια θεραπεία.
Λογικά, κάθε μορφή θεραπεύεται με διαφορετικά σημεία και κάθε ασθενής έχει ανάγκη μιας ειδικής θεραπευτικής μορφής.
Δεν είναι αναγκαίο να γίνει μόνο η διάγνωση του πονοκεφάλου, αλλά και της έδρας και της φύσης του, όπως και και της εξέτασης του ειδικού τύπου του κάθε ασθενή που έχουμε απέναντί μας.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.