Συμβουλές για να εξαφανίσετε τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα

Facebooktwitterpinterest

Ενοχλητικά σπυράκια, μαύρα στίγματα… και πρόσωπο που θυμίζει την ακμή της εφηβικής ηλικίας. Μήπως ξυπνάτε το πρωί και βλέπετε σπυράκια στο πρόσωπο ή μαύρα στίγματα στο λαιμό, το στήθος και τους ώμους; Ήρθε η ώρα να εξαφανίσετε τα σημάδια και να αποκτήσετε μια λαμπερή επιδερμίδα που θα «κλέψει» τις εντυπώσεις σε μια βραδινή έξοδο ή ακόμα και στο γραφείο! Οι παρακάτω συμβουλές θα καταστρέψουν τα επίμονα σπυράκια και τον κίνδυνο των ουλών πάνω στο πρόσωπο σας.

Σπυράκια στο πρόσωπο; Δώστε ένα τέλος!

Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας αραχιδέλαιο μαζί με μία κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ, ώστε να αποτρέψετε τη δημιουργία της ακμής στο πρόσωπο. Εναλλακτικά, ανακατέψτε λίγο μέλι με χυμό ντομάτας και αφήστε το πάνω στο πρόσωπο σας έως και 15 λεπτά. Σαν μια τρίτη επιλογή, απλώστε στο πρόσωπο σας ένα μείγμα με ξύδι και αλάτι και ξεπλυθείτε καλά μετά από 30 λεπτά με χλιαρό νερό.

Μην πειράζετε και σπάτε τα σπυράκια

Κάτι τέτοιο μπορεί να κάνει το πρόσωπο σας τρείς φορές χειρότερα! Πρέπει να αποφεύγετε να αγγίζετε την επιδερμίδα σας συχνά, αφού τα δάχτυλα μεταφέρουν βακτήρια και μπορούν να μολύνουν την περιοχή. Για αυτό κρατήστε καθαρά τα χέρια σας και μην σπάτε κανένα σπυράκι, όσο δύσκολο και εάν ακούγεται… Μόνο έτσι δεν θα γεμίσετε το πρόσωπο σας με σημάδια.

Πλύνετε τρεις φορές/ημέρα το πρόσωπο σας

Πείτε «ναι» στην καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας σας. Για αυτό καλό είναι να πλένετε καλά δυο με τρεις φορές την ημέρα το πρόσωπο σας με τη βοήθεια ειδικών προϊόντων και να βάζετε αρκετό αντηλιακό, ειδικά το καλοκαίρι. Μην παραλείψετε ότι πρέπει να ξεβάφεστε κάθε βράδυ πριν τον ύπνο με καθαριστικό προσώπου και να βάζετε λοσιόν και κρέμα προσώπου για ένα έξτρα λαμπερό πρόσωπο.

Προτιμήστε την πούδρα και όχι το make up

Το υγρό make up φράζει τους πόρους του δέρματος και δεν το αφήνει να αναπνεύσει. Τους καλοκαιρινούς μήνες, η πούδρα αποτελεί την τέλεια επιλογή, αφού δεν έχει σαν βάση το πετρέλαιο, όπως πολλά υγρά καλλυντικά. Η σκόνη-πούδρα είναι περισσότερο φιλική για το δέρμα και δεν διαθέτει επιβλαβή στοιχεία για την επιδερμίδα σας.

Καταναλώστε τρόφιμα χαμηλά σε λιπαρά και υδατάνθρακες

Καλό είναι να καταναλώνετε τρόφιμα χαμηλά σε λιπαρά και με ελάχιστους υδατάνθρακες. Με άλλα λόγια, πρέπει να κάνετε στην άκρη το άσπρο ψωμί, το ρύζι, τα λευκά ζυμαρικά και γενικά τα τρόφιμα που παρασκευάζονται από άσπρο αλεύρι. Μην ξεχνάτε να πίνετε άφθονο νερό και να τρώτε φρούτα και λαχανικά, αντί για φαγητά με πολύ λάδι, όπως είναι οι τηγανητές πατάτες.

Αφήστε στην άκρη το άγχος και υποδεχθείτε τη γυμναστική

Τα διαλείμματα από τη δουλειά και τη ρουτίνα, η γιόγκα και οι εκδρομές μπορούν να κρατήσουν μειωμένα τα επίπεδα του άγχους σας. Να θυμάστε να κρατάτε σταθερά τα επίπεδα ορμονών σας, ώστε να μειώνεται η παραγωγή του σμήγματος στα θυλάκια. Παράλληλα, κάντε αρκετή γυμναστική, ώστε ο ιδρώτας να καθαρίσει τους πόρους και να «εγκαινιάσει» τα νέα κύτταρα του δέρματος σας.

Σκουπιστείτε με καθαρή πετσέτα μετά το μπάνιο

Η βρώμικη πετσέτα αποτελεί εστία μικροβίων και είναι ικανή να γεμίσει το πρόσωπο σας με σπυράκια και μαύρα στίγματα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με μια μαξιλαροθήκη, η οποία βρίσκεται για αρκετό καιρό πάνω στο κρεβάτι. Γενικά, εάν θέλετε να περιορίσετε τον κίνδυνο για ακμή, πρέπει να βάλετε σαν πρώτο στόχο το κομμάτι της υγιεινής!

http://www.flowmagazine.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.