Τροφές για αναγέννηση κυττάρων και νευρώνων

Facebooktwitterpinterest

Κάθε 7 χρόνια ξαναγεννιόμαστε. Τα κύτταρά μας κάνουν τον κύκλο τους και τη θέση τους πέρνουν νέα.

Υπάρχουν όμως κάποιες τροφές και βιταμίνες οπου βοηθούν αυτή τη διαδικασία και προσθέτοντας τες στην διατροφή μας μπορούμε να βοηθήσουμε το σώμα να αναγεννηθεί πολύ πιο γρήγορα και σε συδνιασμό με την τρόπο ζωής μας τα αποτελέσματα έιναι πολύ πιο άμεσα και εντυπωσιακά!

Αναγέννηση νεύρων : Υπάρχει πραγματικά ένα ευρύ φάσμα των φυσικών ενώσεων με αποδεδειγμένα νεύρο-αναγεννητική αποτελέσματα. Μια μελέτη του 2010 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Research για την αναζωογόνηση, για παράδειγμα, βρέθηκε ένας συνδυασμός του βατόμουρου, πράσινου τσαγιού και καρνοσίνη που ειναι νευριτογόνος (δηλαδή κέντρο προαγωγής της νευρωνικής αναγέννησης) και των βλαστικων κύτταρων στα αναγεννητικά αποτελέσματα σε ένα ζωικό μοντέλο της νευροεκφυλιστικής νόσου. Άλλες ουσίες που εχουν ερευνηθεί (νευριτογόνος ουσίες) περιλαμβάνουν: η κουρκουμίνη, το Apigenin (ένωση σε λαχανικά όπως το σέλινο), Ginseng, Huperzine, Natto, Red Sage, η ρεσβερατρόλη, Βασιλικός Πολτός όπως και ο καφές.

Υπάρχει και μια άλλη κατηγορία ουσιών ίασης, γνωστές ως remyelinating, ενώσεις, οι οποίες διεγείρουν την επισκευή του προστατευτικού περιβλήματος γύρω από τον άξονα των νευρώνων γνωστή ως μυελίνη, και την οποία οι συχνές ζημιές με νευρολογική βλάβη ή και δυσλειτουργίας, ιδιαίτερα των αυτοάνοσων που προκαλούνται διαταραχές απομυελίνωσης. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι, ακόμη και η μουσική και ο έρωτας έχουν μελετηθεί για πιθανή τόνωση της νευρογένεσης, ανάπλασης και επισκευής των νευρώνων, υποδεικνύοντας ότι η αναγεννητική ιατρική δεν απαιτεί απαραίτητα την κατάποση φαρμακων αλλα ενα μάλλον ευρύ φάσμα θεραπευτικών ενεργειών μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουν την υγεία και την ευημερία

Αναγέννηση συκωτιού:  Η γλυκυρριζίνη, μια ένωση που βρίσκεται σε γλυκόριζα και την οποία πρόσφατα χαρακτήρισε ως ένα ισχυρό αντι-SARS παράγοντας του ιού, έχει βρεθεί επίσης να τονώνει την αναγέννηση της μάζας του ήπατος και στο ζωικό μοντέλο της ηπατεκτομή. Άλλες ουσίες για την αναγέννησή ήπατος είναι: η Καρβακρόλη (μία πτητική ένωση στη ρίγανη), η κουρκουμίνη, το Korean Ginseng, Rooibos και η Βιταμίνη Ε.

Αναγέννηση Β-κυττάρων: Δυστυχώς, η ιατρική κοινότητα δεν έχει ακόμη αξιοποιήσει τον διαβήτη για την αναστροφή στο δυναμικό των φυσικών ενώσεων. Εκτιμώντας σαν θεραπείες των βλαστικών κυττάρων, καθώς και μια σειρά των “συνθετικών ναρκωτικών” στην αναπτυξιακή αγωγού που είναι το επίκεντρο των δισεκατομμυρίων δολαρίων της έρευνας, σε ετήσια βάση…

Οι ακόλουθες ενώσεις αποδείχθηκε πειραματικά, για την ανάπλαση των κυττάρων, παράγουν ινσουλίνη βήτα στα κύτταρα, τα οποία καταστρέφουν τον ινσουλινοεξαρτώμενο σακχαρώδη διαβήτη, τα οποία μόλις αποκατασταθούν μπορεί (τουλάχιστον θεωρητικά) στην αποκατάσταση της υγείας του ασθενούς, στο σημείο όπου αυτά δεν απαιτούν πλέον αντικατάστασης ινσουλίνης. Άλλες ουσίες είναι: Gymenna Sylvestre («ο καταστροφέας ζάχαρης»), Nigella Sativa («μαύρο κύμινο”), η βιταμίνη D, η κουρκουμίνη (από το μπαχαρικό κουρκούμη), η Αργινίνη, το Αβοκάντο, η Berberine (που βρίσκεται στα πικρά βότανα όπως Goldenseal και Οξυάκανθα), το Πικρό πεπόνι, τα Σέσκουλα (ναι, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά), τα Μετάξι καλαμποκιού, η Stevia και η σουλφοραφάνη όπου βρίσκεται ιδιαίτερα συγκεντρωμένη στο μπρόκολοκαι το λάχανο.

Αναγέννηση ορμονών: Υπάρχουν εκκρίσεις , οι οποίες αυξάνουν την ικανότητα των ενδοκρινών αδένων, να εκκρίνουν περισσότερες ορμόνες, και υπάρχουν ουσίες που αναγεννούν πραγματικά τις ορμόνες που έχουν υποβαθμιστεί (με την εκπομπή ηλεκτρονίων) σε δυνητικά καρκινογόνες “μεταβατική ορμόνη” μεταβολιτών. Μία από αυτές τις ουσίες είναι η βιταμίνη C . Ένας ισχυρός δότης ηλεκτρονίων, η βιταμίνη έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει ηλεκτρόνια και να αναστήσει τη μορφή και τη λειτουργία της οιστραδιόλης (οιστρογόνο Ε2), προγεστερόνη, τεστοστερόνη, για παράδειγμα. Σε συνδυασμό με τα τρόφιμα που είναι σε θέση να υποστηρίξουντην λειτουργία των αδένων, όπως οι ωοθήκες, η βιταμίνη C μπορεί να αντιπροσωπεύσει ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα ή εναλλακτική λύση για την θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης.

Αναγέννηση καρδιακών κυττάρων: Όχι πολύ καιρό πριν, πίστευαν ότι ο καρδιακός ιστός ήταν μοναδικά ανίκανος να αναγεννηθεί. Ένα νέο, αλλά ταχέως αυξανόμενο σώμα της πειραματικής έρευνας δείχνει τώρα ότι αυτό δεν είναι απλά αλήθεια, και υπάρχει μια κατηγορία (καρδιάς ιστών) με αναγέννησης ενώσεις γνωστές ως neocardiogenic ουσίες. Neocardiogenic ουσίες είναι σε θέση να διεγείρουν τον σχηματισμό των καρδιακών προγονικών κυττάρων τα οποία μπορούν να διαφοροποιηθούν σε υγιείς ιστούς της καρδιάς, και περιλαμβάνουν τα ακόλουθα: η ρεσβερατρόλη, το Ginseng της Σιβηρίας, το εκχύλισμα κόκκινου κρασιού, το Geum Japonicum και η Ν-ακετυλο-κυστεΐνη.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο παράδειγμα καρδιακής αναγέννησης των κυττάρων είναι μέσα από αυτό που είναι γνωστό ως fetomaternal η διακίνηση των βλαστικών κυττάρων μέσω του πλακούντα. Σε ένα πρόσφατο άρθρο συζήτησαν την καταπληκτική διαδικασία γνωστής ως « εμβρυϊκή μικροχιμαιρισμό »με την οποία το έμβρυο συμβάλλει σε βλαστικά κύτταρα για τη μητέρα τα οποία είναι ικανά να αναγεννήσουν τα κατεστραμμένα κύτταρα της καρδιάς της, και, ενδεχομένως, ένα ευρύ φάσμα άλλων τύπων κυττάρων.

Αναγέννηση χόνρδων και σπονδυλικής στήλης: Η κουρκουμίνη και η ρεσβερατρόλη έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την ανάρρωση από τραυματισμό του νωτιαίου μυελού. Όσον αφορά την εκφυλιστική νόσο των αρθρώσεων, την οστεοαρθρίτιδα, υπάρχει μια ευρεία ποικιλία από δυνητικά αναγεννητικές ουσίες.

Τελικά, η αναγεννητική ιατρική απειλεί να υπονομεύσει την ίδια την οικονομική υποδομή που στηρίζετε μέχρι την σύγχρονη ιατρική, με τα ναρκωτικά ως βάση στις εκφυλιστικές παθησεις στο ιατρικό σύστημα. Σύμπτωμα της καταστολής είναι κερδοφόρα, επειδή εγγυάται τόσο της διαιώνισης, καθώς και την παραγωγή της ένα διαρκώς διευρυνόμενο φάσμα των πρόσθετων, σε θεραπεία συμπτωμάτων που προκαλούνται.

Αυτή είναι ενα μη βιώσιμο, άπειρο μοντέλο ανάπτυξης που μοιράζεται χαρακτηριστικά με την διαδικασίας του καρκίνου η ίδια – σαν ένα μοντέλο, το οποίο από τη φύση του, είναι καταδικασμένο να αποτύχει και τελικά να καταρρεύσει.

Καλλιεργώντας την διατροφή, τον τρόπο ζωής και τις συμπεριφορές που ευνοούν την σωματική αναγέννηση μπορουμε να διακόψουμε αυτό το παθολογικό κύκλωμα και να μας βοηθήσει να επιτύχουμε την ελευθερία του σώματος που αποτελεί προϋπόθεση για την απελευθέρωση της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος.

http://therapywave.eu

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.