Η Sanofi και η Regeneron ανακοινώνουν την εξέταση κατά προτεραιότητα για τη χορήγηση άδειας βιολογικού προϊόντος από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA)

Facebooktwitterpinterest

Παρίσι και Tarrytown, Νέα Υόρκη – Ιανουάριος 2015 – Η Sanofi και η Regeneron Pharmaceuticals, Inc. ανακοίνωσαν ότι ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) έκανε δεκτή την εξέταση κατά προτεραιότητα της χορήγησης άδειας βιολογικού προϊόντος (BLA) για το alirocumab.

Σύμφωνα με το έγγραφο Prescription Drug User Fee Act (PDUFA), η αναμενόμενη απάντηση για κατά προτεραιότητα εξέταση είναι σε 6 μήνες, με ημερολογιακό στόχο την 24η Ιουλίου 2015. Το Alirocumab είναι ένα ερευνητικό μονοκλωνικό αντίσωμα που στοχεύει το PCSK9 (proprotein convertase subtilisin/kexin type 9) και προορίζεται για τη θεραπεία ασθενών με υπερχοληστερολαιμία.

Η αίτηση για χορήγηση άδειας βιολογικού προϊόντος (BLA) για το alirocumab περιλαμβάνει στοιχεία από περισσότερους από 5.000 ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων 10 μελετών Φάσης 3 ODYSSEY.  Μαζί με επιπρόσθετες υπό εξέλιξη μελέτες συμπεριλαμβανομένης της ODYSSEY OUTCOMES, το κλινικό πρόγραμμα ODYSSEY θα περιλαμβάνει περισσότερους από 23.500 ασθενείς σε περισσότερα από 2.000 κέντρα που θα λάβουν μέρος σε διπλές-τυφλές, τυχαιοποιημένες, με εικονικό και δραστικό φάρμακο κλινικές μελέτες για διάστημα από 24 εβδομάδες έως περίπου 5 χρόνια.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) έκανε δεκτή για εξέταση την Αίτηση Άδειας Κυκλοφορίας (MAA) για το alirocumab στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του alirocumab δεν έχουν αξιολογηθεί πλήρως από καμία ρυθμιστική αρχή.

Σχετικά με τη Sanofi

Η Sanofi κατέχει ηγετική θέση στον Τομέα της Υγείας παγκοσμίως, με πολυδιάστατη δραστηριότητα, ανακαλύπτοντας, αναπτύσσοντας και παρέχοντας θεραπευτικές λύσεις εστιασμένες στις ανάγκες των ασθενών. Η Sanofi διαθέτει ισχυρή παρουσία στον Tομέα της Yγείας, με 7 πλατφόρμες ανάπτυξης: ολοκληρωμένες λύσεις για τον Διαβήτη, Εμβόλια για ανθρώπινη χρήση, Καινοτόμα Φάρμακα, Καταναλωτικά Προϊόντα Υγείας, Αναδυόμενες Αγορές, Κτηνιατρικό Τομέα και τη νέα Genzyme. Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.sanofi.com

Σχετικά με τη Regeneron

Η Regeneron είναι μία κορυφαία, επιστημονική βιοφαρμακευτική εταιρεία, με έδρα το Tarrytown στη Νέα Υόρκη, που ανακαλύπτει, αναπτύσσει, παρασκευάζει και διαθέτει φαρμακευτικά προϊόντα για τη θεραπευτική αντιμετώπιση σοβαρών παθήσεων. Η Regeneron διαθέτει φαρμακευτικά προϊόντα για οφθαλμικές ασθένειες, καρκίνο του παχέος εντέρου και   του ορθού και για σπάνιες φλεγμονώδεις παθήσεις. Παράλληλα   διαθέτει υπό ανάπτυξη προϊόντα για άλλα πεδία με ακάλυπτες ιατρικές ανάγκες, συμπεριλαμβανομένων της υπερχοληστερολαιμίας, της ογκολογίας, της ρευματοειδής αρθρίτιδας, του άσθματος και της ατοπικής δερματίτιδας.   Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.regeneron.com

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.