Ευρυαγγείες: ένα συχνό (και όχι μόνο αισθητικό) πρόβλημα των κάτω άκρων

Facebooktwitterpinterest

ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ

Oι ευρυαγγείες αποτελούν μία από τις συχνότερες εκδηλώσεις της φλεβικής ανεπάρκειας και ένα από τα συνηθέστερα αισθητικά προβλήματα των γυναικών.

Αυτές οι αραχνοειδείς μπλε ή κόκκινες φλέβες που παρατηρούνται στα κάτω άκρα και «ασχημαίνουν» τα πόδια, κάποιες φορές, συνοδεύονται και από άλλα συμπτώματα όπως αίσθημα βάρους, καύσου, τσούξιμο ή και πραγματικό πόνο.

25624_1423734759680_8340063_n

Η εμφάνισή τους σχετίζεται κυρίως με τον τρόπο ζωής ( πολύωρη ορθοστασία ή καθιστική εργασία), τον αριθμό των κυήσεων, τη λήψη ορμονικών σκευασμάτων και υπάρχει τεκμηριωμένη συσχέτιση με την κληρονομικότητα ( συγγενείς εξ’αίματος με φλεβική ανεπάρκεια ).

25624_1423757000236_1231670_n

Η θεραπεία τους σήμερα είναι εύκολη και ανώδυνη, αλλά προϋποθέτει την σωστή και υπεύθυνη κλινική και εργαστηριακή εκτίμηση από τον ειδικό ιατρό που είναι ο αγγειοχειρουργός.

Ο αγγειοχειρουργός θα μελετήσει προσεκτικά το ιστορικό, θα εξετάσει και θα εκτιμήσει το βαθμό της φλεβικής ανεπάρκειας της ασθενούς του, θα συμπληρώσει το διαγνωστικό έλεγχο με τις κατάλληλες απεικονιστικές μεθόδους και θα προτείνει την ενδεδειγμένη θεραπευτική αντιμετώπιση.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.