Ποιές είναι οι πιο συχνές φοβίες των ενηλίκων;

Facebooktwitterpinterest

Αυτές είναι οι πιο συχνές φοβίες των ενηλίκων
Τι φοβίζει τους ενήλικες;
Ύψος, φίδια και ομιλία μπροστά σε κοινό είναι οι φοβίες που ταλαιπωρούν συνήθως τους ενήλικες, με βάση νέα βρετανική δημοσκόπηση.

Πιο συγκεκριμένα, τα μεγάλα ύψη προκαλούν φόβο στο 58% των ερωτηθέντων. Ένα 56% απάντησε ότι τρομάζει στην ιδέα ότι θα μιλήσει μπροστά σε κοινό –με το 20% να μην το επιχειρεί καν-, ενώ ένα 52% φοβάται τα φίδια –με το 21% να μην αντέχει καν στη θέα τους.

Στην τέταρτη θέση με τις πιο συχνές φοβίες βρέθηκε η αραχνοφοβία, με το 24% των ενηλίκων να δηλώνει ότι φοβάται αρκετά τις αράχνες και το 18% να παραδέχεται ότι τις τρέμει, ενώ την πέμπτη  θέση καταλαμβάνει η κλειστοφοβία. Σκοτάδι, αίμα και σκύλοι βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της λίστας με τις πιο συχνές φοβίες των ενηλίκων, καθώς τρομάζουν μόλις το 11-12% εξ αυτών.

Γενικά πάντως, οι γυναίκες φοβούνται περισσότερο από τους άντρες, με την ψαλίδα να ανοίγει περισσότερο σε ό,τι αφορά στην αραχνοφοβία.

Τη δημοσκόπηση πραγματοποίησε η εταιρία ερευνών κοινής γνώμης και συμπεριφοράς καταναλωτών YouGov σε 2.000 εθελοντές, ηλικίας άνω των 18 ετών οι οποίοι ρωτήθηκαν κατά πόσο φοβούνται 13 πράγματα που συνήθως προκαλούν το συγκεκριμένο αίσθημα.

http://www.agelioforos.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.