Αντιγηραντική διατροφή!

Facebooktwitterpinterest

Καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος και ενίσχυση του κολλαγόνου μέσω της ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ μας !!!
Η γηρανση του δερματος, ειναι μια φυσικη συνεχεια στο περασμα των ετων. Δεν εμφανιζεται σε προκαθορισμενο χρονο, οποτε με βαση μια σωστη και ιδιαιτερα προσεκτικη διατροφη, θα καθυστερησει σε σημαντικο βαθμο.

Η παραγωγη της αντι-γηραντικης πρωτεινης, γνωστη ως κολλαγονο θα ενισχυσει την υγεια του δερματος.

Η παραγωγη του κολλαγονου, στηριζεται στην επιλογη τροφιμων πλουσια σε ειδικα πεπτιδια και σε βιταμινη C.

Το πεπτιδιο, γλουταθειονη αποτελει δομικο λιθο για την παραγωγη του κολλαγονου και δρα ως αντιοξειδωτικο, προστατευοντας παραλληλα τις ελευθερες ριζες. Θα το βρουμε σε ικανοποιητικες ποσοτητες στα γαλακτοκομικα . Ας προτιμηθουν τα ημιπαχα γαλακτοκομικα. Επισης, θα πρεπει να ενταχθουν σε σωστη αναλογια τροφιμα με ισχυρη περιεκτικοτητα σε γλυκινη, αργινινη, κρεατινη και γλουταμινη.

Τη γλυκίνη, θα την συναντησουμε σε επιδορπια γευματα φρουτων με προσθηκη ζελατινης, σε σνακ με φιλετο χοιρινου κρεατος, στο μοσχαρισιο αλιπο κρεας, στο λευκο μερος του κοτοπουλου ή της γαλοπουλας ή του κουνελιου, στο χταποδι, στα οσπρια και στη σπιρουλινα.

Την αργινίνη, θα την λαβουμε σε ικανοποιητικη ποσοτητα απο τα προιοντα με ζελατινη, απο τα θαλασσινα, απο το μουσλι, απο τη βρωμη και απο το πλιγουρι.

Τη γλουταμίνη, θα την βρουμε στα ψαρια, στα απαχα λευκα κρεατικα, στα προιοντα σογιας και στο τυρι παρμεζανα.

Η κρεατίνη, να διευκρινισθει οτι δεν ειναι αμινοξυ, αλλα αποτελεσμα χημικης ενωσης 3 αμινοξεων ( γλυκινη- αργινινη – μεθειονινη) και θεωρειται -αμινη. Οι γυναικες πρεπει να καλυπτουν τις αναγκες σε 1.1 γρ ημερησιως_ τουλαχιστον και οι αντρες σε ποσοστο 1.2 γραμμαριων. Αξιζει να σημειωθει οτι το 1κιλο κρεατος αποδιδει 4 γραμμαρια κρεατινης.

Τελος, να σημειωθει οτι σκευασματα ετοιμα με κολλαγόνο ΔΕΝ αποδιδουν οφελη_ (τουλαχιστον δεν εχει αποδειχθει επιστημονικως) πιθανοτατα διοτι το ανθρωπινο σωμα χρειαζεται τα πεπτιδια ωστε να το συνθεσει και δεν μπορει να το πέψει- απορροφήσει- αποθηκεύσει λαμβάνοντας το αυτούσιο.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.