Διατροφή και Καρκίνος. Από την πρόληψη στη θεραπεία

Facebooktwitterpinterest

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η διημερίδα Διατροφής και Ογκολογίας με τίτλο «Διατροφή και Καρκίνος. Από την πρόληψη στη θεραπεία» που έλαβε χώρα την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014, στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ». Πλήθος Ελλήνων ιατρών, κλινικών διαιτολόγων, διακεκριμένοι Καθηγητές Χειρουργικής, Ογκολογίας και Διατροφολόγοι, αλλά και εκκολαπτόμενοι παραβρέθηκαν προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά το σεμινάριο.

Η διημερίδα διοργανώθηκε από το Τμήμα Κλινικής Διατροφής του Ε.Α.Ν.Π. «ΜΕΤΑΞΑ», σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Εκπαίδευσης στην Ογκολογία και Απεικόνιση «Ιπποκράτης». Επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο Καθηγητής και Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Πανεπιστήμιου Πατρών κ. Φώτης Καλφαρέντζος.

Το σεμινάριο, που αποτέλεσε ένα πρώτο εγχείρημα, αλλά προσβλέπει στο να αποτελέσει θεσμό, περιελάμβανε ομιλίες Ελλήνων επιστημόνων, 6 θεματικές στρογγυλές τράπεζες με θέματα «Η Διατροφή στην πρόληψη του Καρκίνου», «Η Διατροφή στη θεραπεία του Καρκίνου», «Εντερική, παρεντερική διατροφή & σύνδρομο βραχέως εντέρου», «Μετά τη θεραπεία τι;», «Νοσηλευτική Φροντίδα στην τεχνητή διατροφή» και «Πολιτικές Υγείας στον Καρκίνο».

Την Τελετή Έναρξης, το απόγευμα της πρώτης ημέρας του σεμιναρίου, τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, o βουλευτής Επικρατείας, κ. Πύρρος Δήμας, ο Βουλευτής Α’ Πειραιά & Νήσων, κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Κοσμήτορας & Πρόεδρος Τμήματος Επιστήμης Διατροφής & Διαιτολογίας Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, κ. Δημοσθένης Παναγιωτάκος, ο Πρόεδρος Ένωσης Διαιτολόγων- Διατροφολόγων Ελλάδος, κ. Μανώλης Μανωλαράκης και ο Διοικητής του Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ», κ. Νίκος Βλαχάκος που κήρυξε την έναρξη των εργασιών της διημερίδας.

Οι Έλληνες επιστήμονες διοργανωτές και συγκεκριμένα οι Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής κα Άννα Παπατζιάλα-Σιτζάνη, Κλινική Διαιτολόγος, Προϊσταμένη Τμήματος Κλινικής Διατροφής Ε.Α.Ν.Π. «ΜΕΤΑΞΑ» και κα Ευγενία Χαλκιά, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Εκπαίδευσης στην Ογκολογία και Απεικόνιση «Ιπποκράτης», καθώς και ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής κ. Ιωάννης Σπηλιώτης, Συντονιστής Διευθυντής της Α΄ Χειρουργικής Ογκολογικής Κλινικής του Ε.Α.Ν.Π. «ΜΕΤΑΞΑ», εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, τόσο για το υψηλό επιστημονικό επίπεδο της διημερίδας, όσο και τη μεγάλη συμμετοχή συνέδρων.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.