Ο ΙΣΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των γιατρών του ΓΝ Παίδων Πεντέλης

"Θέσεις με μισθό έως 20.000USD/μήνα σε μεγάλο ιδιωτικό όμιλο της Σαουδικής Αραβίας, Αθήνα 29.11-01.12.2019 Facebooktwitterpinterest
  • Το Υπουργείο Υγείας ν αναλάβει τις ευθύνες του.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συμπαραστέκεται στις κινητοποιήσεις των ειδικευόμενων και ειδικών ιατρών του ΓΝ Παίδων Πεντέλης.

Καταδικάζουμε την εγκληματική αδιαφορία του υπουργείου Υγείας που έχει αφήσει απλήρωτο το ιατρικό προσωπικό, για εφημερίες που έγιναν το 2012.

Το ΓΝ Παίδων Πεντέλης είναι ένα σύγχρονο «περιφερειακό» παιδιατρικό Νοσοκομείο, το οποίο έχει κεντρική θέση στο Βορειοανατολικό υγειονομικό μπλοκ. Λόγω της γεωγραφικής του θέσης καλύπτει τις ανάγκες μεγάλου πληθυσμού των βορειανατολικών προαστίων του Νομού Αττικής.

Ενώ θα έπρεπε ν αποτελεί προτεραιότητα η στήριξη και η ανάπτυξη του νοσοκομείου, το υπουργείο Υγείας αντιμετωπίζει με απαξίωση τους λειτουργούς της υγείας οδηγώντας τους σε οικονομική εξαθλίωση.

Ο ΙΣΑ ΑΠΑΙΤΕΙ:

Α) την άμεση εξασφάλιση των απαιτούμενων κονδυλίων για την ασφαλή εκτέλεση του προγράμματος εφημεριών για το έτος 2014 και την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου,

Β) την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών για τον μήνα Δεκέμβριο του 2013,

Γ) την άμεση καταβολή των παράνομων περικοπών του Μαΐου και Αυγούστου του 2013,

Δ) την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων υπερβάσεων για τους έξι τελευταίους μήνες του έτους 2012 και ολόκληρου του 2013

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα σταθεί αρωγός και στη δικαστική διεκδίκηση των δεδουλευμένων των ως άνω ιατρών μελών του, διότι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες και καλούνται να ανταπεξέλθουν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.