«Αθήνα …Μια πόλη παραμύθια»

Facebooktwitterpinterest

Oι Δημιουργικές Ομάδες Μουσικής, Θεάτρου, Χορού και Κεραμικής της Ανοιχτής Θεραπευτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ για χρήστες ναρκωτικών ουσιών και τις οικογένειές τους, συμμετέχουν στο επταήμερο φεστιβάλ αφήγησης του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων με τίτλο «Αθήνα …Μια πόλη παραμύθια» από τις 17 έως τις 23 Μαρτίου και σας προσκαλούν τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014 και ώρα 18.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» – Ηρακλειδών 66, στην αφήγηση του παραμυθιού με τίτλο «Της γης ο οφαλός» με τη συμμετοχή των ομάδων χορού, μουσικής και θεάτρου και στην έκθεση έργων κεραμικής τέχνης με θέμα «Μετενσαρκώνοντας το μύθο». Συνημμένα θα βρείτε την αφίσα και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Λίγα λόγια για το Πρωινό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Η ανάγκη για απεξάρτηση χωρίς αποκοπή από το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, οδήγησε στη δημιουργία της Ανοιχτής Θεραπευτικής Κοινότητας το 1990. Το Πρωινό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ παρέχει δωρεάν ολοκληρωμένες υπηρεσίες απεξάρτησης σε νεαρούς ενήλικες άνω των 21 ετών, φοιτητές, άτομα που κάνουν πειραματική / περιστασιακή χρήση και στα μέλη του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντός τους, με στόχο την ψυχική απεξάρτηση, την αλλαγή τρόπου ζωής και την ισότιμη κοινωνική ένταξη. Η επανασύνδεση με την εκπαιδευτική διαδικασία, η εκπαιδευτική συμβουλευτική και η επαγγελματική κατάρτιση στα πλαίσια της ψυχικής απεξάρτησης των νέων ανθρώπων αποτελούν σημαντικούς παράγοντες στην αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

Μεγάλη έμφαση δίνεται και στη δημιουργική έκφραση μέσα από την συμμετοχή σε ομάδες θεάτρου, μουσικής, χορού, κεραμικής, φωτογραφίας και γραφιστικής. Η δημιουργικότητα από την ίδια της τη φύση μπορεί να μεταμορφώσει την πραγματικότητα του ανθρώπου κινητοποιώντας τον να ανακαλύψει τον εαυτό του και να ξεδιπλώσει τις ικανότητές του. Με τον τρόπο αυτό αποτελεί αντίδοτο σε κάθε είδους αδράνεια, όπως αυτή που δημιουργούν τα ναρκωτικά.

Οι χρήστες ουσιών μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Συμβουλευτικού Σταθμού (Φυλής 217, Αθήνα) 210 86 26 761.

Οι γονείς και οι συγγενείς των εξαρτημένων μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης (3ης Σεπτεμβρίου 176, Αθήνα) 210 86 12 604.

ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Θεραπευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων

Σταυροπούλου 29, 112 52 Αθήνα, Τ 210 8640943, 210 8653960 F 210 8651227 Εinfo@ketheadiavasi.grwww.ketheadiavasi.gr

Αριθμός Λογαριασμού Δωρεών Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 116/296034-

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.