Στο ΠΕΔΥ τα πολυϊατρεία με τους μισούς γιατρούς

Facebooktwitterpinterest
 Ο Αδωνις Γεωργιάδης περί άλλα τυρβάζει, παρ’ ότι με κλειστά πολυϊατρεία και με πνιγμένα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων, οι ασφαλισμένοι το επόμενο διάστημα θα εξυπηρετούνται κυρίως από τους ιδιώτες

Από την παναττική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα Γραφεία του ΕΟΠΥΥΤο σατανικό σχέδιο του Αδώνιδος Γεωργιάδη να προβεί ουσιαστικά μόνο σε απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ με διαδικασίες εξπρές, ώστε να μεταρρυθμίσει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, σιγά σιγά αποκαλύπτεται.
Τα πολυϊατρεία του Οργανισμού, που πριν από λίγα 24ωρα έκλεισαν υποτίθεται για να ανασυγκροτηθούν και να παρέχουν καλύτερη περίθαλψη στους ασφαλισμένους, θα ξανανοίξουν (κατά τον Αδωνι Γεωργιάδη σε έναν μήνα ακριβώς, κατά άλλους σε δύο μήνες και βάλε) στο ίδιο σημείο αλλά υπό άλλη… διεύθυνση και φυσικά με πολύ λιγότερο ιατρικό προσωπικό. Από τον ΕΟΠΥΥ οι μονάδες υγείας θα περάσουν στις υγειονομικές περιφέρειες, δηλαδή στο ΠΕΔΥ αλλά με τους μισούς γιατρούς αφού αυτός ήταν τελικά ο στόχος του κ. Γεωργιάδη.
Και επειδή ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας παρέχει στον πολιτικό του προϊστάμενο αφειδώς τη στήριξή του, ανακοίνωσε χθες τα νέα σημεία όπου θα λειτουργήσουν τα πολυϊατρεία τα οποία είναι ουσιαστικά τα… ίδια. Με βάση τα όσα διαρρέουν ο Αδωνις Γεωργιάδης και το επιτελείο του, σε περίπου ένα εξάμηνο θα αποσαφηνιστεί πώς θα λειτουργήσει το νέο σύστημα ώστε μετά να είναι και σαφές ποια πρέπει να κλείσουν οριστικά. Βέβαια η βασική λεπτομέρεια είναι ότι μέχρι τότε οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται από τους μισούς γιατρούς, ενώ και ο κ. Γεωργιάδης δεν αναμένεται να είναι ακόμη υπουργός Υγείας.
Και το ζήτημα είναι ότι το επόμενο διάστημα οι ασφαλισμένοι κινδυνεύουν να μείνουν και χωρίς ιδιώτες συμβεβλημένους γιατρούς, καθώς λήγουν οι συμβάσεις των 5.000 γιατρών στους οποίους εηυπηρετούνται δωρεάν και ουδείς μέχρι σήμερα έχει σκεφτεί να τις ανανεώσει.
Ο Αδωνις Γεωργιάδης περί άλλα τυρβάζει, παρ’ ότι με κλειστά πολυϊατρεία και με πνιγμένα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων, οι ασφαλισμένοι το επόμενο διάστημα θα εξυπηρετούνται κυρίως από τους ιδιώτες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, που εκπροσωπεί τους συμβεβλημένους κλινικούς και κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς, κρούει των κώδωνα του κινδύνου προς τον ΕΟΠΥΥ, καθώς οι συμβάσεις των ιατρών λήγουν τέλος Μαρτίου «με κίνδυνο να βρεθούν χωρίς ιατρική κάλυψη τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων» όπως σημειώνει.
Γι’ αυτό και καλεί τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ «να συγκαλέσει άμεσα την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης μεταξύ ΕΟΠΥΥ και Ενωσης ιατρών ΕΟΠΥΥ με σκοπό τη διαπραγμάτευση των αμοιβών και των όρων των νέων Συμβάσεων του οργανισμού με το σύνολο των συμβεβλημένων κλινικών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών».
Και την ώρα που οι 10 εκατ. ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ έμειναν χωρίς πολυϊατρεία και κινδυνεύουν να μείνουν και χωρίς ιδιώτες γιατρούς, ο Αδωνις Γεωργιάδης ανακοινώνει ότι θα τοποθετήσει σε συνεργασία και με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, 200 νοσηλευτές που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να καλυφθούν κενά στο νοσηλευτικό προσωπικό νοσοκομείων όλης της επικράτειας.

ΔΗΜ. ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ – enet

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.