Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε. «ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ» ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Facebooktwitterpinterest

Αθήνα 2 Δεκεμβρίου  2013.   Παρόλο που 40 μέρες πριν,  το Ευρωπαϊκό Kοινοβούλιο ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία υπέρ του ηλεκτρονικού τσιγάρου, με μια απόφαση που θα παραμείνει στην ιστορία,  γιατί σηματοδότησε τη στροφή σε λιγότερο επιβλαβή προϊόντα καπνίσματος, επωφελεία της δημόσιας υγείας, διαρρέει τώρα κείμενο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Υγείας, το οποίο υποδηλώνει εμφαντικά τις προθέσεις να καταστρατηγηθούν οι αποφάσεις των ευρωπαίων βουλευτών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Υγείας, επιμένει να θέλει να απαγορεύσει ουσιαστικά την κυκλοφορία του ηλεκτρονικού τσιγάρου, των υγρών αναπλήρωσης και των γευστικών επιλογών, να περιορίσει τα επίπεδα νικοτίνης και να επιτρέψει μόνο την κυκλοφορία ηλεκτρονικού τσιγάρου μιας χρήσης. Παράλληλα, περιλαμβάνει διατάξεις, που η σύγχρονη τεχνολογία κατασκευής ηλεκτρονικού τσιγάρου, δεν έχει ακόμα ανακαλύψει.

Οι νέοι αυτοί όροι και οι ρυθμίσεις,  αφενός προσβάλλουν την εκφρασθείσα βούληση των ευρωβουλευτών και αφετέρου καταστρατηγούν νόμους και διατάξεις της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Με την de facto απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου που προβλέπει το κείμενο αυτό, στην ουσία αφήνει πλήρως ελεύθερο το συμβατικό τσιγάρο που σκοτώνει  έναν στους δύο καπνιστές και απαγορεύει την μόνη πραγματική εναλλακτική, λιγότερο επιβλαβή λύση.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.