Μια δίαιτα στο …τσιπάκι σας

Facebooktwitterpinterest

Ένα ηλεκτρονικό τσιπ που θα εμφυτεύεται στο χέρι και θα βοηθάει στην απώλεια βάρους, έχουν αναπτύξει οι επιστήμονες.

Το τσιπάκι Θα ελέγχει συνεχώς τα επίπεδα λιπαρών στο αίμα του ατόμου που το φοράει και όταν κάποιος έχει φάει πάρα πολύ, θα απελευθερώνει μία ορμόνη που προκαλεί το αίσθημα κορεσμού.

Σε πειράματα που έγιναν σε ποντίκια, χρησιμοποιώντας μια πρώτη εκδοχή της συσκευής, οι ειδικοί κατάφεραν να κάνουν τα παχύσαρκα τρωκτικά να τρώνε λιγότερο λιπαρά τρόφιμα και να χάσουν βάρος.

Και το σημαντικότερο; Η συσκευή σταμάτησε να απελευθερώνει την «δραστική ουσία της δίαιτας», όταν οι ποντικοί έφθασαν στο κανονικό τους βάρος.

Οι Ελβετοί ερευνητές ελπίζουν ότι μέσα σε πέντε με δέκα, θα έχουν μια εκδοχή της συσκευής στο μέγεθος ενός κέρματος που θα μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα κάτω από το δέρμα του βραχίονα.

Μια δίαιτα στο …τσιπάκι σας

Το περιοδικό Nature Communications αναφέρει ότι το τσιπ περιέχει δύο γονίδια που συνεργάζονται μεταξύ τους για να κρατούν την όρεξή κάποιου υπό έλεγχο.

Το πρώτο ελέγχει τα επίπεδα του λίπους στο αίμα και όταν διαπιστώνει ότι είναι υπερβολικά υψηλά, υπαγορεύει στο δεύτερο να εκκρίνει το κατασταλτικό της όρεξης.

Ο εφευρέτης του τσιπ, καθηγητής Martin Fussenegger, δήλωσε ότι τσιπ που περιέχουν άλλους συνδυασμούς γονιδίων, θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στο μέλλον για την αντιμετώπιση πολλών παθήσεων.

”Αντί να υποβάλουμε τα τρωκτικά σε δίαιτα, για να χάσουν το επιπλέον βάρους τους, τους παρείχαμε λιπαρά τρόφιμα σε μεγάλες ποσότητες. Τα ποντίκια ωστόσο έτρωγαν λιγότερο καθώς η συσκευή που τους είχαμε εμφυτεύσει, τους προκαλούσε αίσθημα κορεσμού”, είπε ο Fussenegger.

Πηγή: PATHFINDER

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.