Xειρουργική του θυρεοειδούς

Facebooktwitterpinterest

Διάγνωση
Η διάγνωση του καρκίνου του θυρεοειδή είναι δύσκολο να γίνει πριν από το χειρουργείο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα εάν υπάρχει υποψία για καρκίνο, από τα αποτελέσματα της βιοψίας , να γίνει χειρουργείο έτσι ώστε να έχουμε οριστική διάγνωση. Αυτό το είδος της επέμβασης περιλαμβάνει αφαίρεση του μισού θυρεοειδή αδένα (λοβεκτομή), που περιλαμβάνει και τον όγκο, υπό γενική αναισθησία. Εάν ο όγκος είναι κακοήθης μια δεύτερη επέμβαση θα απαιτηθεί έτσι ώστε να αφαιρεθεί και ο υπόλοιπος θυρεοειδής  αδένας.


Καρκίνος του θυρεοειδούς
Εάν έχει γίνει διάγνωση καρκίνου του θυρεοειδούς, είτε από βιοψία προ χειρουργείου, είτε αφού αφαιρέθηκε όγκος κατά το χειρουργείο, η συνιστώμενη επέμβαση είναι η αφαίρεση όλου του θυρεοειδούς  αδένα ( ολική θυρεοειδεκτομή ) +/- των λεμφαδένων που περιβάλλουν τον θυρεοειδή. Αυτή η επέμβαση μπορεί να ακολουθείται από θεραπεία με ραδιενεργό ιώδιο και συνήθης κλινική αποκατάσταση.

Βρογχοκήλη Θυρεοειδούς
Ένας μεγάλος αριθμός ασθενών παρουσιάζονται με αξιοσημείωτη  μεγέθυνση του θυρεοειδούς τους αδένα. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται βρογχοκήλη θυρεοειδούς  και μπορεί να συσχετιστεί με δυσκολία στην αναπνοή, στην κατάποση και περιστασιακή βραχνάδα στη φωνή. Χειρουργική επέμβαση μπορεί να γίνει εάν υπάρχουν αυτά τα συμπτώματα, ή εάν έχουμε στένωση της τραχείας (λάρυγγας), όπου και περιλαμβάνει αφαίρεση του μισού θυρεοειδούς (λοβεκτομή) ή όλου του θυρεοειδούς αδένα (ολική θυρεοειδεκτομή). Οι προ εγχειρητικές εξετάσεις περιλαμβάνουν την αξονική τομογραφία του λαιμού και του ανώτερου στήθους και αιματολογικές εξετάσεις για την  λειτουργία του θυρεοειδούς.

http://www.cambridgebreastclinic.com/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.