Ζήστε παραπάνω τρώγοντας ξηρούς καρπούς

Facebooktwitterpinterest

Τρώγοντας ξηρούς καρπούς μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τις πιθανότητές να πεθάνετε από καρδιακή νόσο ή από καρκίνο, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσο μεγαλύτερες ποσότητες έτρωγαν οι εθελοντές, τόσο λιγότερο πιθανό ήταν να πεθάνουν σε μια περίοδο 30 ετών.

Καταναλώνοντας καθημερινά μια χούφτα ξηρούς καρπούς, μειώνονται τα ποσοστά θανάτου, από οποιαδήποτε αιτία, κατά το ένα πέμπτο, ενώ εκείνα που σχετίζονται με καρδιακή νόσο, κατά περίπου 30%. Τέλος μειώνονται οι  πιθανότητες να πεθάνει κάποιος από καρκίνο κατά 11%.

Όσοι αρέσκονται να τρώνε τακτικά ξηρούς καρπούς, φαίνεται ότι έχουν επίσης το πρόσθετο πλεονέκτημα να είναι πιο αδύνατοι σε σχέση με εκείνους που τους αποφεύγουν.

Τα ευρήματα αυτά προέκυψαν αφού οι ειδικοί μελέτησαν δεδομένα σχεδόν 120.000 ανδρών και γυναικών από τις ΗΠΑ.

 

”Το πιο προφανές πλεονέκτημα από την κατανάλωση ξηρών καρπών ήταν η μείωση κατά 29% των θανάτων από καρδιακή νόσο που αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου”, είπε ο Δρ Charles Fuchs, από το ”Dana-Farber Cancer Institute” στη Βοστόνη, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης που δημοσιεύθηκε στο έντυπο ”New England Journal of Medicine”.

”Διαπιστώσαμε επίσης μια σημαντική μείωση του κινδύνου θανάτου από καρκίνο”, πρόσθεσε.

Από τη μελέτη διαπιστώθηκε ακόμη ότι όσοι έτρωγαν τακτικά ξηρούς καρπούς, όχι μόνο ήταν πιο αδύνατοι, αλλά ήταν και λιγότερο πιθανό να καπνίζουν, είχαν περισσότερες πιθανότητες να ασκούνται, και γενικότερα είχαν την τάση να είναι πιο προσεκτικοί με τη διατροφή τους (π.χ. λάμβαναν  συμπληρώματα βιταμινών, ενώ έτρωγαν φρούτα και λαχανικά, σε μεγαλύτερες ποσότητες σε σχέση με το μέσο όρο).

Πηγή: PATHFINDER

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.