Ελπίδα ότι το ΓΕΣΥ θ’ αναβαθμίσει την παρεχόμενη φροντίδα προς τους Θαλασσαιμικούς

Facebooktwitterpinterest

Συνάντηση ΠΑΣ με Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας

Την ελπίδα ότι η εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας θα διασφαλίσει την καλύτερη προσβασιμότητα στις υπηρεσίες υγείας, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Παγκύπριος Αντιαναιμικός Σύνδεσμος (ΠΑΣ).

Ο ΠΑΣ είχε σήμερα συνάντηση με την ηγεσία του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) στην οποίαν συζητήθηκε το θέμα της εφαρμογής του Γενικού Συστήματος Υγείας, σε σχέση με τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Με ανακοίνωσή του ο ΠΑΣ εκφράζει την αισιοδοξία ότι η εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας θα διασφαλίσει την καλύτερη προσβασιμότητα στις υπηρεσίες υγείας, καθώς όπως διαφάνηκε από τη συζήτηση με τον ΟΑΥ, οι υπηρεσίες υγείας που προσφέρονται στους Θαλασσαιμικούς δεν θα περιοριστούν, αλλά αντίθετα θα αναβαθμιστούν.

Παράλληλα, ο ΠΑΣ ευελπιστεί ότι θα επιδειχθεί η απαραίτητη ευαισθησία ώστε να αποφευχθεί η επιπρόσθετη συνεισφορά των Θαλασσαιμικών, λόγω των πολλαπλών ιατρικών παρεμβάσεων που απαιτεί η πάθησή τους.

Ο ΠΑΣ εύχεται η τελική εφαρμογή του ΓΕΣΥ να αποτελέσει το έναυσμα για την περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στην Κύπρο.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.