Σε ρινγκ η κρεβατοκάμαρα λόγω κακού ύπνου!

Facebooktwitterpinterest
 Η συμβίωση έχει τα καλά αλλά και τα κακά της. Συχνά όμως υπονομεύεται από αθώα ζητήματα τα οποία μπορεί να αποτελέσουν αιτία διαζυγίου. Το ακατάπαυστο στριφογύρισμα στο κρεβάτι, το ροχαλητό, το τράβηγμα της κουβέρτας, οι επισκέψεις στην τουαλέτα ή στην κουζίνα για νερό μπορεί να προκαλέσουν νευρικό κλονισμό στο έτερον ήμισυ με επακόλουθα τραγικά τόσο για την ψυχική υγεία όσο και για το μέλλον του έγγαμου βίου.


Μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε περίπου 2.500 Βρετανούς έδειξε ότι ο ένας στους πέντε ένιωθε περισσότερο κουρασμένος το πρώτο πρωινό μετά το Σαββατοκύριακο απ’ ό,τι τις άλλες ημέρες της εβδομάδας. Και αυτό γιατί η έλλειψη ύπνου στα ζευγάρια, που ούτως ή άλλως τους βασάνιζε μεσοβδόμαδα, εντεινόταν το Σαββατοκύριακο λόγω καβγάδων «δι’ ασήμαντον αφορμήν» που είχαν με τους εξίσου κουρασμένους συντρόφους τους.

Για τους παραπάνω λόγους ο δρ Νιλ Στάνλεϊ, ιδρυτής ενός από τα καλύτερα Εργαστήρια Υπνου στη Βρετανία, στο Πανεπιστήμιο του Σάρεϊ, ανέφερε στη διάρκεια του Βρετανικού Φεστιβάλ Επιστήμης ότι ο ύπνος στο ίδιο κρεβάτι μπορεί να προκαλέσει καβγάδες για το ροχαλητό και την κουβέρτα, καθώς και να στερήσει πολύτιμο χρόνο ύπνου.

«Το θέμα είναι τι κάνει έναν άνθρωπο ευτυχισμένο» είπε. «Εάν κάποιος κοιμάται ανέμελα με το ταίρι του, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει κρεβάτι. Αν, όμως, αντιμετωπίζει προβλήματα, δεν πρέπει να φοβάται την αλλαγή. Για τους περισσότερους από εμάς ο κοινός ύπνος σημαίνει στην καλύτερη περίπτωση μια σύντομη αγκαλιά και μετά ο καθένας στη μεριά του. Γιατί, λοιπόν, η μεριά του καθενός να μην είναι ένα ξεχωριστό κρεβάτι;» σημείωσε ο καθηγητής. Βέβαια, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, μόλις το 8% των 40άρηδων και 50άρηδων κοιμούνται σε χωριστά κρεβάτια από τους συζύγους/συντρόφους τους.
http://www.enet.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.