Ο Σύλλογος των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Α. Συγγρός» καταγγέλλει:

Facebooktwitterpinterest

Την ώρα που οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία μπαίνουν σε διαθεσιμότητα για λόγους… οικονομίας, όπως υποστηρίζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ιδιωτικές εταιρείες αλωνίζουν στο ΕΣΥ αναλαμβάνοντας υπηρεσίες που θα μπορούσαν να προσφέρουν οι υπάλληλοι των νοσοκομείων, τρώγοντας με… χρυσά κουτάλια.

Ο Σύλλογος των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Α. Συγγρός» καταγγέλλει μια τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση, όπου το νοσηλευτικό ίδρυμα δίνει «υπερδιπλάσιο ποσό, 130.000 ευρώ ετησίως για 4 τραπεζοκόμους», τη στιγμή που θα μπορούσε με λιγότερα από τα μισά χρήματα να είχε προσλάβει το αντίστοιχο μόνιμο προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι μιλούν για σκάνδαλο, αφού επισημαίνουν ότι έχουν καταγγείλει το γεγονός στο υπουργείο Υγείας εδώ και πάνω από ένα μήνα, αλλά « το σκάνδαλο εξακολουθεί να συνεχίζεται μέχρι σήμερα».

Το σωματείο καταφέρεται με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα κατά του Αδ. Γεωργιάδη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Αυτοί που κόπτονται για τη διαφάνεια και την οικονομία στα νοσοκομεία κάνουν τα στραβά μάτια στην κατασπατάληση των χρημάτων του λαού για να αμείβονται πλουσιοπάροχα ιδιωτικές εταιρείες. Κατά τα άλλα, ο λαλίστατος υπουργός κ. Γεωργιάδης αξιώνει δήθεν το νοικοκύρεμα των νοσοκομείων, συχνά ξιφουλκεί με υγειονομικούς συνδικαλιστές υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στον τομέα της Υγείας, με κύριο επιχείρημα πως είναι λιγότερο κοστοβόρος. Τα στοιχεία και οι απόλυτοι αριθμοί τον διαψεύδουν με τον πιο εμφαντικό τρόπο».

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.