Από Δευτέρα αρχίζω διατροφή……

Facebooktwitterpinterest
Πόσες φορές έχουμε πεί όλοι μας αυτή την έκφραση?
Για να πάρουμε απόφαση να ακολουθήσουμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Για αυτό υπάρχουν κάποια κόλπα που κάνουν την απόφασή μας ευκολότερη.
1.      Αγαπήστε τον εαυτό σας για αυτό που είναι. Μην κάνετε το λάθος να ταυτίζετε την αξία της προσωπικότητάς σας με τα πιθανά παραπανίσια κιλά.

2.      Φτιάξτε μια λίστα με όλους τους λόγους για τους οποίους θέλετε να χάσετε βάρος και κολλήστε τη στο ψυγείο σας.
3.      Βάλτε ρεαλιστικούς στόχους. Αν ο τύπος του σώματός σας είναι καμπυλωτός δεν μπορείτε να έχετε πρότυπο άλλο τύπο, που αντικειμενικά, δεν τον έχετε.
4.      Αποφύγετε τις δίαιτες εξπρές, γιατί έτσι σας εμποδίζουν να συνειδητοποιήσετε τη σχέση σας με το φαγητό.
5.      Ξεκινήστε ένα διατροφικό ημερολόγιο. Σημειώνετε κάθε μέρα τι τρώτε και πόσο γυμνάζεστε. Έτσι θα μπορείτε να βλέπετε την πρόοδό σας και να μαθαίνετε από τα τυχόν λάθη σας.
6.      Συγχωρήστε τον εαυτό σας για κάποια μικρά λάθη σας. Κανείς δεν είναι τέλειος! Αν κάποια μέρα λυγίσετε και φάτε ένα κομμάτι πίτσα, για παράδειγμα, δεν χάλασε κι ο κόσμος! Συνεχίστε με  υγιεινά, ισορροπημένα γεύματα τις επόμενες ημέρες χωρίς ενοχές.
7.      Βάλτε ποικιλία στο πρόγραμμά σας. Μην πέσετε στην παγίδα της μονοτονίας, γιατί θα κουραστείτε εύκολα και γρήγορα.
8.      Κρατήστε σημειώσεις της προόδου σας. Για παράδειγμα, βγάλτε μια φωτογραφία το σώμα σας με μαγιό  στην αρχή της προσπάθειάς σας και συνεχίστε να το κάνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
9.      Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας ως αντάλλαγμα της προόδου σας, που να μη σχετίζεται όμως με το φαγητό, όπως μια καινούρια μπλούζα, ένα μασάζ ή οτιδήποτε άλλο σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα.
10.  Προσπαθήστε να αποβάλλετε το άγχος από την καθημερινότητά σας, και ειδικά όσον αφορά τα κιλά σας! Ένα αγχωτικό αίσθημα βρίσκει καταφύγιο στη ζάχαρη και τα λιπαρά. Αν το αντιμετωπίσετε έχετε περισσότερες πιθανότητες να ξεπεράσετε αυτές τις κακές διατροφικές συνήθειες.
Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.