Ευεργετικοί Βλαστοί «σύμμαχοι» του οργανισμού μας.

Facebooktwitterpinterest

fasolia3Οι βλαστοί είτε μαγειρεμένοι είτε ωμοί χαρακτηρίζονται ως  «σύμμαχοι» του οργανισμού μια και έχουν ευεργετικά αποτελέσματα! Το σουσάμι, οι ηλιόσποροι, τα αμύγδαλα, τα φουντούκια, ο λιναρόσπορος, τα όσπρια, τα φασόλια, τα μπιζέλια, το μπρόκολο καθώς και άλλα αποτελούν την οικογένεια των βλαστών, οι οποίοι «διεκδικούν μια θέση στη διατροφή σας! Μάθετε πιο κάτω τους λόγους!

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι βλαστοί περιέχουν εκατό φορές περισσότερα ένζυμα από άλλα ωμά φρούτα και λαχανικά! Τα εν λόγω ένζυμα λειτουργούν ως καταλύτες για τον οργανισμό ενώ διασφαλίζουν ώστε το σώμα μας να λειτουργεί με πιο αποδοτικό τρόπο!

Είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες όπως τα ψάρια, το κοτόπουλο, το κρέας, τα αβγά αλλά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα! Μόνο που στην περίπτωση των βλαστών, ο ανθρώπινος οργανισμός προσλαμβάνει την απαραίτητη πρωτεΐνη που χρειάζεται χωρίς τη συνοδεία του λίπος, της χοληστερόλης ή ακόμα και των θερμίδων που περιέχουν οι παραπάνω τροφές!

Με το που φυτρώσουν οι βλαστοί των φασολιών, των ξηρών καρπών αλλά και των σπόρων, η ποιότητα και οι φυτικές ίνες βελτιώνονται! Έτσι, τρώγοντας τους εν λόγω βλαστούς καταφέρνετε να διατηρήσετε υγιές το ανοσοποιητικό σας σύστημα!

Οι νεαροί βλαστοί, συγχρόνως, βοηθούν στο σχηματισμό αλλά και στην αύξηση των οστών, προλαμβάνοντας, συνάμα τις οποιεσδήποτε βλάβες ή και την οστεοπόρωση! Συγχρόνως, είναι πολύτιμοι «σύμμαχοι» όταν αισθάνεστε εξάψεις ή βρίσκεστε στην εμμηνόπαυση!

Μια και είναι χαμηλοί σε θερμίδες, μπορούν να συμπεριλαμβάνονται σε οποιοδήποτε πρόγραμμα διατροφής απώλειας βάρους! Τρώγοντας τους βλαστούς θα αισθανθείτε χορτάτοι, χωρίς να αναζητάτε συνεχώς φαγητό!

Τέλος, έρευνες φαίνεται να αναφέρουν τα θετικά αποτελέσματα των βλαστών για την πρόληψη της γαστρίτιδας, τους έλκους, ακόμα και της αλλεργία και του άσθματος.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.