Σελήνιο, το αντικαταθληπτικό που τρώγεται!

Facebooktwitterpinterest

Κατάθλιψη, άγχος, δυσλειτουργίες του θυρεοειδή, ανεπάρκειες και προβλήματα του ανοσοποιητικού συστήματος, άσθμα, ψωρίαση, ρευματοειδής αρθρίτιδα, καταρράκτης, πολυκυστικές ωοθήκες, ηπατικές βλάβες, καρδιοπάθειες, καρκίνος, AIDS. Αυτές είναι μερικές από τις ασθένειες τις οποίες, σύμφωνα με τους επιστήμονες, προλαμβάνει και μάχεται το αντιοξειδωτικό ιχνοστοιχείο σελήνιο. Το καλό για τους μεσογειακούς λαούς είναι ότι βρίσκεται άφθονο μέσα σε μια συνηθισμένη τροφή, εύγευστη, θρεπτική και φθηνή: Τη σαρδέλα (ή σαρδίνα, όπως την έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι).

Γιατί να το προσλάβεις από τη σαρδέλα; Επειδή η σαρδέλα διαθέτει θρεπτικές ουσίες, με τις οποίες συνεργάζεται το σελήνιο, προκειμένου να προσφέρει τον προστατευτικό μανδύα του κατά της γήρανσης των κυττάρων.Επίσης η σαρδέλα περιέχει ιώδιο, που βοηθά στην απορρόφηση του συγκεκριμένου ιχνοστοιχείου.

*Αν θέλεις να μετατρέψεις το νόστιμο, μικρό ψάρι σε ενισχυμένη υπερτροφή, δοκίμασε να γευτείς νοστιμότατες σαρδέλες στον φούρνο με ντομάτα, ελαιόλαδο, σκόρδο (που περιέχει επίσης σελήνιο και ιώδιο) και μαϊντανό. Ό,τι καλύτερο δηλαδή.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.