Οι φράουλες στην υπηρεσία της ομορφιάς

Facebooktwitterpinterest

Η φράουλα, εκτός από ευεργετική για τον οργανισμό όταν την τρώμε (ενισχύει το ανοσοποιητικό, προστατεύει από διάφορες μορφές καρκίνου, από τη νόσο Αλτσχάιμερ κ.ά.), αποτελεί και άριστο φυσικό καλλυντικό. Στις δράσεις της περιλαμβάνονται η τόνωση, η αναζωογόνηση και η ενυδάτωση της επιδερμίδας.

 Αν ψάχνεις λοιπόν το μυστικό για ένα ρόδινο δέρμα, οι φράουλες είναι εδώ, φρέσκιες και λαχταριστές, για να περιποιηθούν το πρόσωπό σου, να θεραπεύσουν δερματικά προβλήματα ή ακμή και να απαλύνουν τις ρυτίδες Χάρισε στον εαυτό σου μια χειροποίητη καλλυντική, θρεπτική μάσκα με εποχιακά κόκκινα φρούτα, που υπόσχεται να αποκαταστήσει τη λάμψη και τη φρεσκάδα στο πρόσωπο και τον λαιμό σου:

Συστατικά

Λίγες φράουλες, γιαούρτι, φρέσκος χυμός λεμονιού και γάλα.

Συνταγή

Λιώσε τις φράουλες και ανάμιξέ τες με μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι. Κατόπιν πρόσθεσε στο μείγμα τον χυμό λεμονιού. Άπλωσε τη μάσκα στο πρόσωπο – αποφεύγοντας τα μάτια – και τον λαιμό και άφησέ τη για 20-30 λεπτά. Αφαίρεσε τη μάσκα ξεπλένοντας καλά με χλιαρό νερό και πέρασε το δέρμα σου με ροδόνερο. Η τέλεια φρεσκάδα!

Για λιπαρά δέρματα

Για τα λιπαρά δέρματα προτείνεται μια πιο δροσερή μάσκα: Ανάμιξε τις πολτοποιημένες φράουλες με μια κουταλιά της σούπας γάλα και λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού φροντίζοντας ώστε το μείγμα να έχει κρεμώδη υφή.

Για την ακμή

Φτιάξε τη μάσκα μόνο με φράουλες και γιαούρτι και άφησέ τη για 10 λεπτά.

* Μπορείς να κάνεις αυτό το δώρο στον εαυτό σου μια φορά την εβδομάδα.

Κάτω από τα μάτια

Μερικές φέτες από κομμένες φράουλες κάτω από τα μάτια για 10 λεπτά μπορούν να μειώσουν το πρήξιμο και τις σακούλες.
Στη συνέχεια ξέπλυνε με άφθονο νερό.

Λοσιόν καθαρισμού

Βάλε στο μπλέντερ 7 – 8 φράουλες και, αφού πολτοποιηθούν, πρόσθεσε 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και μια κουταλιά της σούπας μεταλλικό νερό. Ανακάτεψε καλά και φύλαξε το μείγμα (όχι πάνω από 2 μήνες) σε ένα γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο. Χρησιμοποίησε βαμβάκι για τον καθαρισμό, ως συνήθως.

Για τα δόντια

Ο πολτός από φράουλες μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη λεύκανση των δοντιών κάνοντας απλό τρίψιμο για τον καθαρισμό και την αφαίρεση των λεκέδων.Επίσης αφαιρεί την πέτρα και θεραπεύει τα ούλα.

Για τα μαλλιά

Λιώσε 10 φράουλες σε ένα μπολ και βάλε το μείγμα σε νωπά μαλλιά μετά το λούσιμο. Κάνε ελαφρύ μασάζ στο κεφάλι και τύλιξε τα μαλλιά με μια ζεστή πετσέτα για 10 λεπτά. Ξέπλυνε καλά με άφθονο χλιαρό νερό και άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά.
Τα οξέα της φράουλας θα κάνουν τα μαλλιά λαμπερά και μεταξένια.

Εννοείται ότι δεν δοκιμάζεις κάποια από τα παραπάνω, αν δεν έχεις αποκλείσει το γεγονός της αλλεργικής αντίδρασης στη φράουλα. Αλλιώς μπορεί να αντιμετωπίσεις ανεπιθύμητες παρενέργειες.

http://www.goldenmag.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.