Χορήγηση ραλτεγκραβίρης σε ασθενείς με HIV- 1

Facebooktwitterpinterest

Με νέα δεδομένα από τα τελικά αποτελέσματα 5ετούς μελέτης εμπλουτίζονται τα χαρακτηριστικά της ραλτεγκραβίρης, μετά από σχετική έγκριση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

08 Aυγούστου, 2013 –Με νέα δεδομένα από τα τελικά αποτελέσματα 5ετούς μελέτης εμπλουτίζονται τα χαρακτηριστικά της ραλτεγκραβίρης, μετά από σχετική έγκριση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), την οποία ανακοίνωσε πρόσφατα η MSD, γνωστή ως  Merck στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Η ραλτεγκραβίρη είναι αναστολέας ιντεγκράσης που ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της λοίμωξης από τον ιό ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV-1) σε ενήλικες ασθενείς, ως μέρος συνδυαστικής θεραπείας κατά του HIV. Οι επικαιροποιημένες πληροφορίες περιλαμβάνουν πλέον τα αποτελέσματα από τη 5ετή μελέτη STARTMRK, την μεγαλύτερη σε διάρκεια μελέτη Φάσης III, διπλά-τυφλή, με σχεδιασμό μη κατωτερότητας για την αξιολόγηση του αναστολέα ιντεγκράσης σε ενήλικες ασθενείς με HIV-1 λοίμωξη, οι οποίοι δεν είχαν υποβληθεί σε προηγούμενη θεραπεία.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η συνδυαστική αγωγή που περιελάμβανε ραλτεγκραβίρη παρουσιάζει μακροχρόνια καταστολή του ιού και μεγαλύτερη ανοσολογική απόκριση συγκριτικά με τη συνδυαστική θεραπεία με εφαβιρένζη, καθώς και αποδεδειγμένο, μακροχρόνιο προφίλ ασφάλειας και ανεκτικότητας κατά τη διάρκεια 5 ετών σε ενήλικες ασθενείς με HIV-1 λοίμωξη που δεν είχαν προηγουμένως υποβληθεί σε άλλη θεραπεία.

Η ραλτεγκραβίρη είναι αναστολέας ιντεγκράσης που ενδείκνυται σε συνδυασμό με άλλους αντιρετροϊικούς (ARV) παράγοντες για τη θεραπεία της λοίμωξης HIV-1 σε ενήλικες. Αυτή η ένδειξη βασίζεται σε αναλύσεις των επιπέδων HIV-1 RNA στο πλάσμα σε τρεις διπλά-τυφλές ελεγχόμενες μελέτες με ραλτεγκραβίρη . Δύο από αυτές τις μελέτες διεξήχθησαν για δύο χρόνια σε ενήλικες ασθενείς με προχωρημένο στάδιο της νόσου  και με προηγούμενη αποτυχία σε τρεις κατηγορίες φαρμάκων αντιρετροϊικής αγωγής. Η τρίτη (μελέτη STARTMRK) διεξήχθη για 5 χρόνια σε ενήλικες, οι οποίοι δεν είχαν υποβληθεί σε προηγούμενη θεραπεία.

Η χρήση άλλων δραστικών ουσιών με ραλτεγκραβίρη σχετίζεται με μεγαλύτερη πιθανότητα ανταπόκρισης στη θεραπεία.

“Καθώς η αντιμετώπιση του HIV εξελίσσεται, η ραλτεγκραβίρη εξακολουθεί να είναι μια σημαντική θεραπευτική επιλογή για τους ενήλικες ασθενείς με HIV-1», δήλωσε ο Jürgen Rockstroh, MD, του Πανεπιστημίου της Βόννης, Bonn-Venusberg. “Αυτά τα 5ετή αποτελέσματα παρέχουν σημαντική πληροφόρηση στους γιατρούς προκειμένου να κρίνουν πότε θα χορηγήσουν ραλτεγκραβίρη σε συνδυαστική θεραπεία σε ενήλικες ασθενείς με HIV- 1, οι οποίοι προηγουμένως δεν είχαν υποβληθεί σε άλλη θεραπεία»

“Η Merck είναι πρωτοπόρος εδώ και 30 χρόνια στην έρευνα για την αντιμετώπιση του  HIV για σχεδόν 30 χρόνια. Η ανακάλυψη της ραλτεγκραβίρης και το κλινικό πρόγραμμα ανάπτυξής της αποδεικνύει τη μακροχρόνια δέσμευση της MSD στην έρευνα και την ανάπτυξη φαρμάκων για τον HIV», δήλωσε ο Daria Hazuda, Ph.D., αντιπρόεδρος του τμήματος Επιστημών έρευνας  πρώιμης ανάπτυξης και ανακάλυψης για τις μολυσματικές ασθένειες της MSD.

Σχετικά με τη ραλτεγκραβίρη

Η ραλτεγκραβίρη είναι αναστολέας της ιντεγκράσης της MSD για τη θεραπεία της λοίμωξης HIV-1 σε ενήλικες και παιδιατρικούς ασθενείς ηλικίας 2 ετών και άνω και βάρους τουλάχιστον 10 kg, ως μέρος συνδυαστικής θεραπείας του HIV. Η ραλτεγκραβίρη αναστέλλει το ένζυμο ιντεγκράση του ιού στην ενσωμάτωση του HIV-1 DNA σε ανθρώπινο DNA. Αναστέλλοντας την καθοριστική αυτή δράση της  ιντεγκράσης περιορίζει την ικανότητα του ιού να πολλαπλασιάζεται και να μολύνει νέα κύτταρα. Η ραλτεγκραβίρη έχει ήδη εγκριθεί ως συνδυαστική θεραπεία σε περισσότερες από 76 χώρες για χρήση από ενήλικες ασθενείς με HIV-1 που δεν έχουν λάβει προηγούμενη θεραπεία και σε περισσότερες από 110 χώρες για χρήση από ενήλικες ασθενείς με HIV-1 που έχουν αποτύχει σε προηγούμενη θεραπεία. Η ραλτεγκραβίρη έχει επίσης εγκριθεί σε 33 χώρες για χρήση σε συνδυαστική θεραπεία σε παιδιατρικούς ασθενείς με HIV-1.

Σχετικά με την MSD

 

Η MSD (Merck Sharp & Dohme) ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2010 απασχολώντας σήμερα περισσότερους από 230 υπαλλήλους. Αποτελεί θυγατρική εταιρεία του πολυεθνικού Ομίλου Merck & Co, με έδρα το New Jersey  που απασχολεί 86.000 εργαζομένους σε 140 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία λειτουργεί με την ονομασία Merck στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά και με την ονομασία MSD στην Ευρώπη.

Η MSD (Merck Sharp & Dohme) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη  φαρμακευτική εταιρία παγκοσμίως. Στόχος της, να εκπληρώσει τη βασική της αποστολή: να είναι ο κόσμος καλά. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.msd.gr.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.