Επίσκεψη της σταρ του Χόλυγουντ Σάρον Στόουν στο Νοσοκομείο Hadassah

Facebooktwitterpinterest

Η Χολιγουντιανή σταρ Σάρον Στόουν, μεγάλη ακτιβίστρια για εύρεση θεραπείας του AIDS, επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah της Ιερουσαλήμ, στις 18 Ιουνίου 2013, για να συναντηθεί με τον καθηγητή Dan Engelhard, επικεφαλή της Παιδιατρικής Μονάδας AIDS, το οποίο έχει αναπτύξει μια ολοκληρωμένη μέθοδο θεραπείας παιδιών που είναι θετικά στον ιό HIV στο Ισραήλ και σε όλο τον κόσμο.

Η Στόουν επισκέφθηκε τα παιδιά που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο. Όταν συναντήθηκε με παιδί που είχε προσβληθεί με σοβαρό και σπάνιο ιό, προέτρεψε τη γιαγιά του «να ακούσεις τις ξεχωριστές σκέψεις του παιδιού αυτού και να ακούσεις τη χαρά μέσα από το μήνυμα που σου στέλλει».

Αποκάλυψε ότι έχασε τρία δικά της παιδιά. «Είναι σημαντικό να μη σχετίζονται οι αναμνήσεις τους μόνο με την απώλεια και το πένθος. Του καθενός μας είναι η μοίρα του να είναι με αυτά τα παιδιά και να φέρνουμε τα μηνύματα τους μπροστά». Συναντήθηκε με τα παιδιά και προσωπικό του νοσοκομειακού σχολείου, οι οποίοι της παρουσίασαν έργα τέχνης.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη ειρήνη, η Στόουν απάντησε, «Διαλέγουμε την ειρήνη μέσα από τη δική μας καλή καρδιά. Εβραίοι και Παλαιστίνιοι ήδη συνυπάρχουν. Είναι σαν ένας γάμος. Βλέπεις άτομα που είναι παντρεμένα καιρό και αγκαλιάζονται και φιλιούνται ακόμα, και χαίρονται τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Άλλοι είναι ακόμη μαζί, ωστόσο πέρασαν ολόκληρη τη ζωή τους δυστυχισμένοι, καυγαδίζοντας και λογομαχώντας. Ο καταλογισμός ευθυνών είναι χάσιμο χρόνου. Είναι δειλία. Μπορούμε να έχουμε ειρήνη τώρα. Θα κάνουμε λάθη, αλλά πάντα υπάρχουν λάθη στη ζωή.»

Η Στόουν ενημερώθηκε επίσης για το έργο του καθηγητή Engelhard στο Ισραήλ και την Αιθιοπία, όπου η εμπλοκή του με πέντε ορφανοτροφεία με παιδιά που πάσχουν από AIDS έχει σώσει χιλιάδες νεαρές ζωές. Η Στόουν επίσης συνάντησε έφηβους και νεαρούς ενήλικες που μεγάλωσαν με τον ιό του HIV.

Άκουσε καθεμία από τις ιστορίες, τους ενθάρρυνε, τους έδωσε συμβουλές από εμπειρία, αγκαλιάζοντας τον καθένα ξεχωριστά. Σε ένα ασθενή του Hadassah, ο οποίος σήμερα είναι φοιτητής νομικής, είπε, «Είναι δώρο για μένα να σε γνωρίζω. Δε μπορείς να φανταστείς την απόγνωση που νιώσαμε στην αρχή αυτού του αγώνα, που δεν είχαμε τίποτα να προσφέρουμε και όσο σκληρά κι αν εργαζόμασταν, δε βλέπαμε αποτελέσματα. Το να σε βλέπω εσένα, λαμπρό και πανέμορφο με ένα μεγάλο μέλλον μπροστά σου, αποτελεί μεγάλη έμπνευση.»

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah (www.hadassah-med.com) των Ιεροσολύμων είναι σήμερα ένα από τα σημαντικότερα νοσοκομειακά κέντρα αλλά και κέντρα ιατρικής έρευνας, της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Παρέχει ιατρική περίθαλψη και θεραπεία σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, από όλο τον κόσμο, κάθε χρόνο. Μεγάλος αριθμός ασθενών από την Κύπρο και την Ελλάδα επισκέπτονται, κάθε χρόνο, το Hadassah για διάγνωση ή για θεραπείες, πολλές από τις οποίες προσφέρονται μόνο από το νοσοκομείο αυτό.

Ο ιατρικός οργανισμός iMER (www.imer.biz) είναι το διεθνές γραφείο ασθενών του Νοσοκομείου Hadassah. Η iMER, σε συνεργασία με το Hadassah, προσφέρει υπηρεσίες αξιολόγησης της κατάστασης ενός ασθενούς, ετοιμασίας σωστού ιατρικού πλάνου και παραπομπής στο ανάλογο τμήμα του Hadassah.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.