Χταπόδι με αγκινάρες

Facebooktwitterpinterest

Σιγουρέψου ότι έχεις:

    • 9-10 αγκινάρες
    • 1 κουταλιά αλεύρι
    • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο άνηθο

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1½ κιλό χταπόδι
  • 1 μερίδα “Σπιτικό ζωμό” λαχανικών
  • 5 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 λεμόνια κομμένα στη μέση
  • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • Αλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Πλύνε καλά το χταπόδι και βράσ’ το για 45 λεπτά περίπου σε μια κατσαρόλα με 2 φλιτζάνια νερό και το ξύδι.
  • 2 Αφαίρεσε το κοτσάνι, τα σκληρά φύλλα και το χνούδι του εσωτερικού από τις αγκινάρες, αφήνοντας μόνο τα τρυφερά φύλλα και τις καρδιές, και βάλ’ τες κατά μέρος. Για να μη μαυρίσουν, όμως, τρίψε τις αγκινάρες με το λεμόνι.
  • 3 Μάρανε σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο νερό τα κρεμμυδάκια, πρόσθεσε το μαϊντανό, τον άνηθο, το ελαιόλαδο

    , αλάτι και πιπέρι, και άφησέ τα σε μέτρια φωτιά 2-3 λεπτά.

  • 4 Κόψε το χταπόδι σε κομμάτια για να χωρέσει στην κατσαρόλα με τα κρεμμυδάκια, άφησέ το μαζί τους για 2 λεπτά περίπου και ύστερα ρίξε μέσα 1½ φλιτζάνι νερό και τον κύβο

    .

  • 5 Μόλις το μείγμα πάρει βράση, πρόσθεσε τις αγκινάρες, πασπάλισε τες με το αλεύρι και βράσε το χταπόδι με αγκινάρες για 45 λεπτά.

Καλή όρεξη!

 

 

http://cookoo.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.