Maffins κολοκυθιού

Facebooktwitterpinterest
Συστατικά
    •     2-3 μέτρια κολοκυθάκια,
    •     2 αυγά,
    •     200 γρ. γιαούρτι,
    •     2 φλ. αλεύρι,
    •     1 μπέικιν πάουντερ,

  •     4 κ.σ. λάδι,
  •     αλάτι, πιπέρι, ρίγανη,
  •     1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη.
Οδηγίες
  1. Τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη τα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε 10 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.
  2. Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, αλατοπίπερο, μπέικιν πάουντερ, λάδι.    Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και τα προσθέτουμε στο αλεύρι, ανακατεύουμε με σπάτουλα ή κουτάλι καλά να ενωθούν.
  3. Τέλος ρίχνουμε το τυρί και τα κολοκυθάκια ανακατεύοντας καλά.
  4. Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 θήκες για μάφινς και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 25 έως 30 λεπτά να ροδίσουν.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε μάφινς με τυριά και ζαμπόν, αντικαθιστώντας τα κολοκυθάκια με ζαμπόν και κασέρι σε κυβάκια!

 

 

http://mageirikesdiadromes.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.