Η αποτρίχωση με Laser

Facebooktwitterpinterest

Η αποτρίχωση με Laser μαζί με το βοτοχ και τα ενέσιμα υλικά όπως και η αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας είναι από τις πιο συχνές μη χειρουργικές επεμβάσεις-θεραπείες της πλαστικής χειρουργικής.

Η αποτρίχωση με laser ουσιαστικά έλυσε ένα σημαντικό πρόβλημα που λέγεται ανεπιθύμητη τριχοφυία τόσο στις γυναίκες αλλά και στους άνδρες. Με το laser αφαιρούνται οι τρίχες ανώδυνα, με ασφάλεια, από μικρές αλλά και καί εκτεταμένες επιφάνειες γρήγορα και αποτελεσματικά.

Το πρόγραμμα που ακολουθούμε εφαρμόζεται με επιτυχία τα τελευταία 6 χρόνια. Η τελευταία γενιά των Laser με το σύστημα ψύξης και μεγάλη επιφάνεια σάρωσης εξασφαλίζει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Πιστεύουμε ότι η αποτρίχωση με laser είναι μια μέθοδος γρήγορη, ανώδυνη, και ακίνδυνη.

Η διαδικασία
Η αποτρίχωση με laser έχει αποδειχθεί ότι είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μη χειρουργικές αισθητικές επεμβάσεις .Ο λόγος είναι ότι ελαττώνει μέχρι που εξαφανίζει την τριχοφυία στην περιοχή που θεραπεύουμε.

Προετοιμασία:Θα πρέπει να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο για λίγο διάστημα αν αυτό είναι εφικτό γιατί ένα ηλιακό έγκαυμα μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα του laser.Θα πρέπει να μειώσετε το ύψος των τριχών της περιοχής που σας ενδιαφέρει. Αποφύγετε την χρήση λοσιόν, κρέμας, make-up, αντί-ηλιακών η άλλων προϊόντων φροντίδας του δέρματος πρίν την θεραπεία.Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε την μείωση της αποτελεσματικότητας της επέμβασης αλλά και την πιθανότητα αλλεργικών αντιδράσεων.
Η ΕπέμβασηΠρίν την επέμβαση έχετε μια συνάντηση με τον Κο Καποσίτα. Αυτό είναι βασικό γιατί μέσα από το ιστορικό θα έχετε την δυνατότητα των ερωτήσεων αλλά και παράλληλα θα αποκλεισθεί η όχι η εμπλοκή ορμονικών καταστάσεων που μερικές φορές παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανεπιθύμητη τριχοφυία. Σε κάποιες περιπτώσεις έχουν αποκαλυφθεί ορμονικές διαταραχές όπως πολυκυστικές ωοθήκες κλπ. Επίσης η κύηση, η διάφορα φάρμακα μπορεί να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.Η επέμβαση γίνεται με το laser Alexandrite το οποίο διαθέτει σύστημα ψύξης. Οι περισσότερες γυναίκες ή άνδρες δεν χρειάζονται τοπική αναισθητική κρέμα. Το laser που χρησιμοποιούμε είναι χαμηλής ενέργειας. Η ενέργεια του περνά μέσα από το δέρμα του ασθενούς και απορροφάται από την χρωστική του θυλάκου της τρίχας. Ένα ποσοστό τριχών αλλά όχι όλο, καταστρέφεται στην συγκεκριμένη θεραπεία. Τα άτομα με ανοικτόχρωμο δέρμα και σκούρου χρώματος τρίχες τείνουν να έχουν καλύτερα αποτελέσματα γιατί η δέσμη του laser απορροφάται καλύτερα από τις σκουρόχρωμες χρωστικές των θυλάκων.Μετά την επέμβασηΕίναι φυσιολογικό μετά την επέμβαση το δέρμα να είναι λίγο ερυθρό για μικρό διάστημα. Μετά την επέμβαση τοποθετούμε μια ειδική κρέμα για την μείωση της ερυθρότητας όπως και αντιηλιακή κρέμα. Είναι φυσιολογικό κάποιες τρίχες να συνεχίζουν να μεγαλώνουν μετά την συνεδρία. Θά πρέπει να ξέρετε ότι το laser είναι αποτελεσματικό σε ορισμένη φάση του κύκλου της τρίχας. Αυτός είναι ο λόγος των επαναληπτικών συνεδριών μέχρι να πετύχουμε όλες τις τρίχες στην συγκεκριμένη φάση ζωής. Ο αριθμός των συνεδριών κυμαίνεται στις 6 συνήθως ανάλογα βέβαια με την περιοχή αλλά και την πυκνότητα των τριχών.

Πλεονεκτήματα της laser αποτρίχωσης

  • Μη επεμβατική θεραπεία που αφαιρεί ανώδυνα την ανεπιθύμητη τριχοφυία.
  • Το δέρμα είναι λείο και απαλότερο μετά την θεραπεία
  • Μπορεί και αντιμετωπίζει μεγάλες περιοχές αποτελεσματικά
  • Είναι σχεδόν ανώδυνη
  • Αντικαθιστά το κερί, την ηλεκτρόλυση και το ξυράφι
  • Άμεση επάνοδος στις δραστηριότητες

 

Τι πρέπει επιπλέον να ξέρετε

  • Είναι μια διαδικασία που απαιτεί περισσότερες από μια συνεδρίες
  • Μπορεί να κάνει μια μικρή ερυθρότητα αλλά υποχωρεί γρήγορα
  • Μετά την θεραπεία απαιτείται αντι-ηλιακό
  • Ασθενείς με σκούρο δέρμα μπορεί να μην ανταποκρίνονται καλά
  • Οι ξανθιές, άσπρες, και γκρίζες τρίχες ανταποκρίνονται λιγότερο αποτελεσματικά στο laser
  • Ένα μικρό ποσοστό μπορεί να κάνει ένα μικρό υπερχρωματισμό αλλά για λίγο διάστημα (σκουρόχρωμα άτομα)

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.