Συμφωνία μεταξύ MSD και BRISTOL-MYERS SQUIBB για τη θεραπεία της χρόνιας Ηπατίτιδας C.

Facebooktwitterpinterest

msd2Εμπορική συμφωνία μεταξύ MSD και BRISTOLMYERS SQUIBB για τη διεξαγωγή κλινικής μελέτης Φάσης ΙΙ συνδυαστικής αγωγής για τη θεραπεία της χρόνιας Ηπατίτιδας C, γονότυπο 1

 16 Μαΐου 2013 – Η MSD, γνωστή ως Merck στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, και η Bristol-Myers Squibb, προχώρησαν σε εμπορική συμφωνία με σκοπό τη διεξαγωγή κλινικής μελέτης Φάσης ΙΙ για την αξιολόγηση του συνδυασμού των δια του στόματος χορηγούμενων φαρμάκων, MK-5172 και Daclatasvir για τη θεραπεία της χρόνιας Ηπατίτιδας C, γονότυπο 1.

H εν λόγω (μη αποκλειστική) συμφωνία προβλέπει τη διεξαγωγή κλινικής μελέτης Φάσης ΙΙ για την αξιολόγηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας μιας συνδυαστικής αγωγής (που χορηγείται μία φορά την ημέρα δια του στόματος) η οποία αποτελείται από τον αναστολέα NS5A (Daclatasvir) της Bristol-Myers Squibb και τον αναστολέα μη δομικής πρωτεΐνης NS3/4A (MK-5172) της MSD.

«Στον τομέα της χρόνιας Ηπατίτιδας C, συμφωνίες όπως αυτή, οι οποίες συνδυάζουν νέα πειραματικά φάρμακα, είναι σημαντικές για την αξιολόγηση των δυνατοτήτων των νέων διά του στόματος χορηγούμενων αγωγών, νωρίς στον κύκλο ανάπτυξης τους», δήλωσε ο Eliav Barr M.D., Vice President, Infectious Diseases, Project Leadership and Management, Merck Research Laboratories. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με την Bristol-Myers Squibb προκειμένου να εξελίξουμε αυτόν τον πιθανό συνδυασμό».

Η προγραμματισμένη έναρξη της κλινικής μελέτης Φάσης ΙΙ ακολουθεί την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ασφάλειας της πειραματικής συνδυαστικής αγωγής από την κλινική μελέτη Φάσης Ι. Υπό την παρούσα συμφωνία, η MSD θα διεξάγει την κλινική μελέτη Φάσης ΙΙ. Στο πλαίσιο της παρούσας συνεργασίας δεν καλύπτεται επιπλέον δραστηριότητα κλινικής ανάπτυξης. Περισσότερες λεπτομέρειες για την συνεργασία δε γνωστοποιήθηκαν.

 

Σχετικά με το MK-5172

 

Το MK-5172 είναι ένας αναστολέας της μη δομικής πρωτεΐνης NS3/4A που χορηγείται από το στόμα, ο οποίος προς το παρόν αξιολογείται σε συνδυασμό με άλλες εγκεκριμένες και πειραματικές φαρμακευτικές αγωγές σε κλινικές μελέτες Φάσης ΙΙ.  Αυτό περιλαμβάνει όλα τα δια του στόματος χορηγούμενα φάρμακα σε συνδυασμό με MK-8742 (τον πειραματικό αναστολέα της NS5A της MSD που χορηγείται δια του στόματος).

 

Η δέσμευση της MSD στην ανάπτυξη θεραπειών για την Ηπατίτιδα

 

Η MSD εμπλουτίζει την αξιοσημείωτη κληρονομιά της στον τομέα της ιογενούς ηπατίτιδας και συνεχίζει να ανακαλύπτει, να αναπτύσσει και να διανέμει εμβόλια και φάρμακα, που συμβάλλουν στην πρόληψη και την θεραπεία της νόσου. Οι ερευνητές της εταιρίας ανέπτυξαν την πρώτη εγκεκριμένη θεραπεία για τη χρόνια Ηπατίτιδα C το 1991 και την πρώτη συνδυαστική θεραπεία το 1998. Επιπλέον των μελετών για τα υπάρχοντα και τα πειραματικά μας φάρμακα για την θεραπεία της χρόνιας Ηπατίτιδας C, οι εκτενείς έρευνες που διενεργούμε είναι πολύ κοντά στο να αναπτύξουν πρόσθετες δια του στόματος λαμβανόμενες θεραπείες για την ιογενή ηπατίτιδα.

 

Σχετικά με το Daclatasvir

Το Daclatasvir είναι ένας αναστολέας NS5A ο οποίος μελετάται εκτενώς ως βασικό συστατικό με δυνατότητα άμεσης αντιιικής δράσης (DAA) σε θεραπευτικές αγωγές της ηπατίτιδας C. Μέχρι σήμερα, έχει μελετηθεί σε περισσότερους από 4.100 ασθενείς και βρίσκεται σε Φάση ΙΙΙ ανάπτυξης.

 

Σχετικά με την MSD

 

Η MSD (Merck Sharp & Dohme) ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2010 απασχολώντας σήμερα περισσότερους από 230 υπαλλήλους. Αποτελεί θυγατρική εταιρεία του πολυεθνικού Ομίλου Merck & Co, με έδρα το New Jersey  που απασχολεί 86.000 εργαζομένους σε 140 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία λειτουργεί με την ονομασία Merck στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά και με την ονομασία MSD στην Ευρώπη.

 

Η MSD (Merck Sharp & Dohme) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη  φαρμακευτική εταιρία παγκοσμίως. Στόχος της, να εκπληρώσει τη βασική της αποστολή: να είναι ο κόσμος καλά. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.msd.gr.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.