Τι πυροδοτεί την ημικρανία σου;

Facebooktwitterpinterest

Η ημικρανία είναι κάτι που μαθαίνεις να ζεις με αυτήν. Όμως υπάρχουν κάποιοι λόγοι που την πυροδοτούν, που αν τους αναγνωρίσεις μπορεί να γλυτώσεις από κάποιο επεισόδιο. Οι λόγοι που συνήθως πυροδοτούν την ημικρανία είναι συχνοί και κοινοί στην καθημερινότητά σου.

Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να εστιάσεις στις παρακάτω περιπτώσεις και να προφυλαχτείς:

Μπορεί να φταίει το αφεντικό σου, ή οτιδήποτε σου προκαλεί άγχος. Προσπάθησε να απομονώσεις του λόγους που στρεσάρεσαι και να κάνεις κάτι για΄αυτό. Το άγχος είναι ο πιο καλός φίλος της ημικρανίας.

Ο καιρός μπορεί να προκαλέσει επεισόδιο ημικρανίας. Θα πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα της ηλιόλουστες ημέρες, να μην κυκλοφορείς το μεσημέρι και να φοράς πάντα γυαλιά ηλίου. Επίσης επικίνδυνες είναι οι ημέρες στις οποίες ο καιρός αλλάζει απότομα, από κρύο σε ζέστη και αντίστροφα, ή μια ξαφνική υγρασία.

Οι έντονες μυρουδιές μπορούν να σου προκαλέσουν ημικρανία, ακόμα και αν αυτές είναι ευχάριστες. Ο λόγος δεν είναι γνωστός, όμως συμβαίνει.

Τα διάφορα αξεσουάρ για τα μαλλιά, ιδίως το σφιχτό δέσιμο, σχετίζεται με έναρξη επεισοδίου ημικρανίας.

Η άσκηση αλλά και το σεξ μπορεί να προκαλέσει ημικρανία. Καλύτερα να προηγείται ένα καλό ζέσταμα πριν την γυμναστική.

Η κακή στάση του σώματος όταν κάθεστε στο γραφείο είναι ένας ακόμα λόγος της ημικρανίας. Πρόσεξε το κάθισμα να είναι καλό και να στηρίζει το λαιμό.

Το τυρί είναι μια συχνή αιτία ενός επεισοδίου ημικρανίας. Ο λόγος είναι η χημική ουσία τυραμίνη που περιέχει.

Το κόκκινο κρασί, επίσης περιέχει τυραμίνη και μπορεί να προκαλέσει ημικρανία. Μάλιστα η συνύπαρξη του αλκοόλ, επειδή προκαλεί αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στον εγκέφαλο, μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα.

Προσοχή και στα κρύα σάντουιτς με αλλαντικά, γιατί ενδέχεται και αυτά να περιέχουν κρυφές ποσότητες τυραμίνης.

Μην ξεχνάς να φάτε. Η παράληψη ενός γεύματος μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο πριν ακόμα πεινάσεις. Η υπογλυκαιμία φταίει γι’ αυτό, η οποία είναι και ισχυρός διεγέρτης της ημικρανίας.

Το κάπνισμα είναι μεγάλος σύμμαχος της ημικρανίας. Μπορείς να υποφέρεις ακόμα και με το παθητικό κάπνισμα. Απομάκρυνε το τσιγάρο και όσους καπνίζουν.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.