Γιατί η αυξητική στήθους χρειάζεται χειρουργική εμπειρία και σωστή επιλογή ενθέματος.

Facebooktwitterpinterest

Η αύξηση στήθους μπορεί να είναι πολύ εύκολη επέμβαση μετεγχειρητικά για την ασθενή, ( μιας ώρας χειρουργικού χρόνου, χωρίς νοσηλεία, επανέρχεται σε μια-δυο μέρες στις δραστηριότητες της, πολύ λίγο έως καθόλου μετεγχειρητικό πόνο, μικρή προσοχή για ένα μήνα) όμως απαιτεί  καλή εμπειρία από το χειρουργό ώστε να δώσει ένα άριστο αποτέλεσμα και όχι απλά ένα μεγαλύτερο στήθος. Η προεγχειρητική διάγνωση και εκτίμηση της μορφολογίας του στήθους θα προσδιορίσει  την επιλογή του χειρουργού να τοποθετήσει το ένθεμα πάνω ή κάτω από τους μύες, αλλά και από το εύρος του θώρακα θα αποφασίσει αν θα επιλέξει ένθεμα σιλικόνης χαμηλού ή υψηλού προφίλ, ή ακόμα αν αυτό θα είναι στρογγυλό ή ανατομικό. Η μεγάλη ατροφία των μαστών και των μυών μπορεί να απαιτήσει ανατομικό ένθεμα. Το κέντρο της θήκης θα πρέπει να είναι ακριβώς κάτω από τη θηλή και σχεδόν ίσο με τη βάση του ενθέματος σιλικόνης. Σε διαφορετική περίπτωση η έκκεντρη τοποθέτηση προς τα έσω θα φέρει τη θηλή προς τα έξω. Αν δε οι θήκες δεν είναι συμμετρικές οι θηλές θα έχουν διαφορετική κατεύθυνση. Η προσπέλαση της δημιουργίας της θήκης έχει μεγάλη σημασία. Η τομή στα όρια της θηλής συνήθως σβήνει ενώ στην υπομάστια πτυχή πάντα θα φαίνεται. Επιπλέον η τομή αυτή συχνά διαταράσσει  τη φυσιολογική θέση της υπομαστίου πτυχής.

Η επιλογή ακόμα της ποιότητας του ενθέματος και της εταιρείας θα δώσει πιο φυσική υφή στο στήθος, θα προφυλάξει  το μαστό από τη δημιουργία ρυτιδώσεων, θα μειώσει τη πιθανότητα ανάπτυξης κάψας και τη δημιουργία σηρώματος.

Η μεγάλη  παγκόσμια επιστημονική εμπειρία 50 χρόνων στη αυξητική στήθους έχει δώσει πολλές λύσεις σε προβλήματα, που κατά καιρούς παρουσιάζονταν  και οφείλουμε πλέον σαν χειρουργοί με εμπειρία να αποδίδουμε το πιο άριστο αποτέλεσμα σε διαφορετικούς ασθενείς με διαφορετικό σχήμα μαστού.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.