Άσκηση για γλουτούς και ιγνύα.

Facebooktwitterpinterest

squatsΠΡΟΒΟΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΙΓΝΥΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΛΟΥΤΟΥΣ

Αν έχετε πάρει στα σοβαρά να χτίσετε σωστά ανεπτυγμένους τετρακέφαλους, πέρα από τα πολλά squats, θα έχετε ήδη κάνει και τις ανάλογες προβολές με τα πόδια σας.

Γνωρίζετε όμως -ειδικά με τις περπατητές προβολές- σε ποιο σημείο του ποδιού δίνετε έμφαση; Κάποιοι θεωρούν τις προβολές ως καλή άσκηση για τετρακέφαλους, ενώ κάποιοι άλλοι λένε πως είναι άσκηση περισσότερο για γλουτούς και ιγνύα.

Αν είστε σύμφωνοι με την δεύτερη άποψη, είστε σωστοί. Σουηδοί ερευνητές έβαλαν αθλητές να εκτελέσουν προπόνηση με 4 σετ (με 12 επαναλήψεις το καθένα) από περπατητές προβολές για τα πόδια, επί δυο φορές την εβδομάδα και για διάστημα έξι εβδομάδων. Ανακάλυψαν λοιπόν, ότι η δύναμη των ιγνυακών των αθλητών, αυξήθηκε κατά 35%, όμως δεν είδαν καμία βελτίωση στην δύναμη των τετρακεφάλων.

Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν περίτρανα ότι οι περπατητές προβολές έχουν να κάνουν περισσότερο με τους ιγνυακούς και τους γλουτούς, παρά με τους τετρακέφαλους μύες. Επομένως, συνεχίστε να κάνετε αυτές τις προβολές στο ρεπερτόριό σας, ως καλές ασκήσεις για τα ιγνύα και τους γλουτούς σας.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.