Ο έλληνας Δρ Παναγιώτης Χριστόπουλος, εξελέγη Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης.

Facebooktwitterpinterest

giatros_paidi1ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή το πρόσφατο Παγκόσμιο Συνέδριο Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας, που πραγματοποιήθηκε στο Hong Kong στα μέσα Μαρτίου, έγιναν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή των συντονιστών της Παγκόσμιας Εταιρείας Παιδογυναικολόγων.
Η Παγκόσμια Εταιρεία Παιδογυναικολόγων έχει ως μέλη της όλους τους Παιδογυναικολόγους που είναι πιστοποιημένοι από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας.
Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι ο ειδικός Γυναικολόγος Παίδων – Εφήβων Δρ Παναγιώτης Χριστόπουλος, εξελέγη Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης.
Η εκλογή αυτή αποτελεί σημαντική απόδειξη της αναγνώρισης του Δρ Παναγιώτη Χριστόπουλου από την συγκεκριμένη Επιστημονική κοινότητα. Η βάση για την εκλογή του Δρ Χριστόπουλου, στο Επιστημονικά σημαντικό αυτό αξίωμα, ήταν το αναγνωρισμένο επιστημονικό του έργο σε συνδυασμό με την έντονη δραστηριότητα που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, στον χώρο της Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας.
Το επιστημονικό πεδίο της Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας καλύπτει όλες τις γυναικολογικές παθήσεις και προβλήματα που απασχολούν τις ηλικίες από τη γέννηση του μικρού κοριτσιού ως και τα 20 έτη. Αν και ακούγεται περίεργο, είναι ξεκάθαρο ότι κατά την παιδική ή την εφηβική ηλικία είναι δυνατό να εμφανιστεί σχεδόν το σύνολο των γυναικολογικών προβλημάτων. Οι διαταραχές στη διάρκεια ή την ποσότητα της «περιόδου» αποτελούν συνηθισμένα προβλήματα της Εφηβείας. Οι πόνοι κατά τη διάρκεια της περιόδου είναι η συχνότερη αιτία απουσίας από το σχολείο ή την εργασία. Η ασταθής εμφάνιση της περιόδου ανησυχεί την Έφηβη και τους γονείς της. Η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και οι εκτρώσεις στην Εφηβεία αποτελούν μια δραματική επίπτωση της έλλειψης πληροφόρησης. Τα κονδυλώματα είναι ίσως το συχνότερο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα. Οι κύστες των ωοθηκών είναι συχνές σε αυτές τις ηλικίες. Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών δημιουργεί προβλήματα, και ίσως σοβαρές επιπτώσεις, τις οποίες ο Παιδογυναικολόγος μπορεί να αντιμετωπίσει. Η πρώιμη ήβη αποτελεί πρόβλημα της παιδικής ηλικίας και πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα. Οι εκ γενετής ανωμαλίες και τα περίπλοκα σύνδρομα χρειάζονται άμεση και σωστή διάγνωση και αντιμετώπιση, από Παιδογυναικολόγους με εμπειρία και γνώσεις. Οι κολπίτιδες και άλλες λοιμώξεις των γεννητικών οργάνων είναι το συχνότερο γυναικολογικό πρόβλημα της παιδικής ηλικίας. Πολλές ακόμα παθολογικές καταστάσεις που ίσως προβληματίσουν την Έφηβη ή το μικρό παιδί και ανησυχούν τους γονείς τους αντιμετωπίζονται με επιτυχία από τον Παιδογυναικολόγο. Αντισύλληψη και σεξουαλική διαπαιδαγώγηση αλλά και θέματα γυναικολογικής υγιεινής και συμβουλευτικής αποτελούν επίσης κομμάτι της εξειδίκευσης.
Ο Δρ Παναγιώτης Χριστόπουλος, που με σεβασμό και αξιοπιστία υπηρετεί τον τομέα αυτό εδώ και χρόνια, έχει μετεκπαιδευτεί σε μεγάλα Πανεπιστημιακά Κέντρα του Εξωτερικού, με Παγκόσμια φήμη και αναγνώριση. Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και υπεύθυνος των Κέντρων Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας «Healthy Lady», αλλά και πολλών αντιστοίχων Τμημάτων των μεγάλων ιδιωτικών μαιευτηρίων της Αθήνας.

Παναγιώτης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος
Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων – Εφήβων
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης
Director EURAPAG (European Association of
Paediatric and Adolescent Gynaecology)

Επιστημονικός Υπεύθυνος Κέντρων “HEALTHY LADY”

  • Μουσών 1 (Λεωφ. Κηφισίας & Γέφυρα Κατεχάκη)
  • 11524, Αθήνα Τηλ 210 69 19 219
  • Κύπρου 61, (πλησίον πλατείας Εσπερίδων)
  • 16674, Γλυφάδα Τηλ 210 96 80 885
  • Ισαάκ & Σολωμού 18 (πλατεία Πετρινού)
  • 22100 Τρίπολη Τηλ 2710 22 22 25
Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.