Σημαντικές δράσεις κοινωνικής προσφοράς της ELPEN

Facebooktwitterpinterest

 Για εμάς η κάθε ζωή έχει αξία, και αυτό το κάνουμε πράξη

Σημαντικές δράσεις κοινωνικής προσφοράς της ELPEN, μέσα στο 2012,  προς κοινωφελείς οργανισμούς, αθλητές, πολιτιστικούς συλλόγους, άπορους αριστούχους

 Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, 2013. Με δράσεις κοινωνικής ευθύνης το 2012, η ELPEN, η 1η αμιγώς ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία, στάθηκε δίπλα στον άνθρωπο, σε πείσμα των δύσκολων καιρών και συναισθανόμενη την αυξανόμενη ανάγκη για ουσιαστικές πράξεις κοινωνικής προσφοράς χωρίς φωνασκίες. Τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν πολλές ομάδες συμπατριωτών μας το τελευταίο διάστημα, έδωσαν την αφορμή στην ELPEN να εστιάσει κυρίως σε εγχώριες δράσεις, χωρίς όμως να εγκαταλείψει τις δραστηριότητες εκτός χώρας που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια. Υπηρετώντας με ευθύνη και συνέπεια το όραμα για ευημερία και καλύτερη ποιότητα ζωής, η ELPEN στηρίζει πέντε άξονες: Περιβάλλον, Πολιτισμός, Εκπαίδευση, Αθλητισμός και Φιλανθρωπία, με αντίστοιχες δράσεις υπέρ αθλητών, κοινωφελών οργανισμών, κοινωνικά ευάλωτων ομάδων, πολιτιστικών/περιβαλλοντικών Συλλόγων της περιφέρειας, άπορων αριστούχων και παιδιών πολυτέκνων οικογενειών.

Πιο συγκεκριμένα στις δράσεις της ELPEN που υλοποιήθηκαν συμπεριλαμβάνονται και οι παρακάτω:

Για τον Αθλητισμό:

  • Χορηγία του δις Χρυσού Ολυμπιονίκη Κολύμβησης ΑΜΕΑ, Χρήστο Ταμπαξή, για τέταρτη συνεχή χρονιά (ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα των 50μ ύπτιο κατηγορίας S1 στους Παραολυμπιακούς 2012 του Λονδίνου, χρυσά μετάλλια στην Αθήνα 2004 και το Πεκίνο 2008)
  • Στήριξη της Πρωταθλήτριας Σφυροβολίας, Αλεξάνδρας Παπαγεωργίου, της πρώτης Ελληνίδας σφυροβόλου που συμμετείχε σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων

Για το Περιβάλλον:

  • Στήριξη της Ομάδας Αιγαίου

Για την Εκπαίδευση:

  • Στήριξη της Ένωσης Πολυτέκνων Αθηνών με βραβεία για αριστούχος μαθητές και σπουδαστές και τους γονείς τους

  • Στήριξη της Ορθόδοξης Ιεραποστολής του Kolwezi στο Κονγκό, συνεχίζοντας το πρόγραμμα χορηγίας υποτροφιών («πνευματικής υιοθεσίας»), με το οποίο χρηματοδοτούνται οι σπουδές έξι αριστούχων μαθητών και φοιτητών που διακρίνονται για τις επιδόσεις και το ήθος τους. Σκοπός είναι οι επιλεγέντες φοιτητές, από την Ιεραποστολή, να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους -σε εκπαιδευτικά ιδρύματα του Κονγκό – και να παραμείνουν στην χώρα για να τη βοηθήσουν.

Για τον Πολιτισμό:

  • Στήριξη της οργάνωσης ΔΙΑΖΩΜΑ για την αναστήλωση & ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων

«Η δέσμευση σε ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης είναι μια δυναμική και ενεργητική στάση για κάθε σύγχρονη επιχείρηση που θέλει να έχει ουσιαστικό κοινωνικό ρόλο και αντιλαμβάνεται τη σημαντικότητα της κοινωνικής προσφοράς, πέρα από την οικονομική ανάπτυξη. Για την ELPEN είναι αδιαπραγμάτευτη η συνεχής προσφορά στον άνθρωπο, στην κοινωνία αλλά και στην ελληνική οικονομία» τόνισε σχετικά ο Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων & Εταιρικής Επικοινωνίας της ELPEN κ. Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, ενώ πρόσθεσε, «Σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες για την Ελλάδα στιγμές, που υποφέρει ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, εμείς προσπαθούμε να αναδείξουμε το άλλο πρόσωπο της Ελλάδας, της συμπαράστασης και της ελπίδας. Σε κάθε μας βήμα και με κάθε τρόπο θα επενδύουμε στην ανθρώπινη ζωή, όπως άλλωστε κάνουμε καθημερινά για τη φροντίδα των εργαζομένων μας και για την παραγωγή νέων, ασφαλών και ποιοτικών φαρμάκων που διασφαλίζουν την καλύτερη ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Η ELPEN θα συνεχίσει και μέσα στο 2013, με νέες δράσεις, να καλύψει τις ανάγκες και να εκπληρώσει τις προσδοκίες των ανθρώπων που μας έχουν ανάγκη.»

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.