30% περισσότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό οταν η διατροφή περιλαμβάνει πολλά τηγανητά,

Facebooktwitterpinterest

Όταν η διατροφή περιλαμβάνει πολλά τηγανητά, τότε αυξάνεται ο κίνδυνος εγκεφαλικού, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα, η οποία έλαβε δείγματα από περισσότερους από 20.000 ανθρώπους σε 48 πολιτείες μεταξύ των ετών 2003 και 2007.

Οι συμμετέχοντες που έτρωγαν τηγανητά -όπως κοτόπουλο, πατάτες, αλλαντικά και αλμυρά λαχανικά- σχεδόν καθημερινά είχαν κατά 30% περισσότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό σε σχέση με όσους δεν τα προτιμούν.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους ερευνητές, το γεγονός ότι αυτό το διατροφικό μοντέλο ακολουθείται κυρίως στις νότιες πολιτείες από τους Αφροαμερικανούς ίσως εξηγεί γιατί σε αυτούς παρατηρούνται διπλάσια ποσοστά εγκεφαλικών συγκριτικά με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

«Λέω στους ασθενείς μου να μην τρώνε τηγανητά περισσότερες από δύο φορές τον μήνα» δήλωσε από την πλευρά του ο Δρ Γεώργιος Μπακρής, καθηγητής Ιατρικής και διευθυντής του Αντιυπερτασικού Ιατρείου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Σικάγο, και πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με τα ερευνητικά δεδομένα, το 80% των εγκεφαλικών μπορεί να προληφθεί».

Με βάση τη συγκεκριμένη έρευνα, όσοι κατανάλωναν συχνά φρούτα και λαχανικά παρουσίαζαν κατά 15-26% χαμηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού σε σχέση με εκείνους που κατανάλωναν τις ίδιες τροφές μία φορά την εβδομάδα.

Πηγή: vita.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.