Η τομογραφία του αμφιβληστροειδούς,

Facebooktwitterpinterest

OCT νέας γενιάς
Η τομογραφία του αμφιβληστροειδούς, της ωχράς και του νεύρου δεν είναι μια απλή εικόνα…

Η τομογραφία αμφιβληστροειδούς νέας γενιάς μας έχει δώσει λεπτομερείς εικόνες της ωχράς και του νεύρου με διακριτική ικανότητα που φθάνει στο επίπεδο των 5μm (5 χιλιοστών του χιλιοστού!!!). Είναι πραγματικά μια τεχνολογική εξέλιξη που “φώτισε” τους μηχανισμούς πολλών παθήσεων και βοήθησε στο να ανακαλυφθούν άγνωστες μέχρι τώρα παθήσεις που δεν ήταν δυνατόν να ανιχνευθούν με τις παλαιότερες τομογραφίες.

Το OCT νέας γενιάς στο ιατρείο μας δεν είναι μια απλή εικόνα. Είναι μια ολοκληρωμένη μελέτη, ανατομική του οπισθίου πόλου, όπου η ευαίσθητη αυτή περιοχή ελέγχεται σημείο προς σημείο απευθείας από τον ιατρό και με σύγκριση την φωτογραφία του βυθού.

Είναι μια ανάλυση των αλλοιώσεων ανά επίπεδο που μπορεί ο ίδιος ο ιατρός να επιλέξει ανάλογα με το επίπεδο που θέλει να μελετήσει. Είναι ο προσδιορισμός με την τρισδιάστατη εικόνα των δυναμικών ιδιοτήτων της αμφιβληστροειδικής επιφάνειας.

Είναι η άμεση σύγκριση με παλαιότερες τομογραφίες και φωτογραφίες σημείο προς σημείο. Όλα αυτά είναι δυνατά στο ιατρείο μας με το Topcon Spectral OCT. Ένα εργαλείο που δίνει πληροφορίες που κρύβονται από άλλα μηχανήματα.
oct_neas_genias

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.