Φακοί Επαφής

Facebooktwitterpinterest


Οι φακοί επαφής αποτελούν μια καλή και ασφαλή λύση για τη διόρθωση της διαθλαστικής ανωμαλίας [μυωπία, αστιγματισμός, κλπ] που μας ταλαιπωρεί. Άνθρωποι όλων των ηλικιών με πολλούς τύπους προβλημάτων της όρασης έχουν πάρει ήδη την απόφαση να χρησιμοποιούν φακούς επαφής, αντί για γυαλιά.

Παρόλο που οι φακοί έχουν συγκεκριμένα πλεονεκτήματα σε σχέση με τα γυαλιά, απαιτούν περισσότερη φροντίδα από αυτά. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους προτείνουμε τους φακούς επαφής. Οι φακοί συνήθως κάνουν τις αθλητικές σας δραστηριότητες πιο προσιτές. Δεν ασκούν πίεση στη μύτη και δεν εμποδίζουν την περιφερική όραση όπως τα γυαλιά.

Επίσης, μπορείτε να φοράτε κανονικά γυαλιά ηλίου με τους φακούς αντί να χρειάζεστε ειδική συνταγή στα γυαλιά ηλίου. Μπορεί να νιώθετε ότι έχετε καλύτερη εμφάνιση χωρίς τα γυαλιά ενώ ανάλογα με τη διόρθωση που χρειάζεστε, οι φακοί μπορούν να σας παρέχουν καλή όραση με λιγότερη παραμόρφωση από αυτή που παρέχουν τα γυαλιά.

Ανάλογα με τις ανάγκες εκάστοτε ασθενή υπάρχει και το κατάλληλο είδος φακών επαφής, π.χ. ημερήσιοι, 15νθήμεροι, μηνιαίοι, παρατεταμένης χρήσης, αστιγματικοί, πολυεστιακοί, έγχρωμοι κτλ.

Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι οι φακοί επαφής που δεν θα χρησιμοποιηθούν με μεθοδικότητα, είναι δυνατό να οδηγήσουν σε ασυνήθιστες αλλά σοβαρές συνέπειες όπως μολυσματικές κερατίτιδες (παρόλο που αυτό συμβαίνει σπάνια).

Πώς επιλέγω το σωστό τύπο φακών?

Μαζί με το θεράπων ιατρό σας θα συζητήσετε ποιο τύπο και στυλ φακών επαφής σας ταιριάζει καλύτερα. Η επιλογή εξαρτάται πρωταρχικά απο το οφθαλμολογικό σας πρόβλημα, ωστόσο θα πρέπει να λάβετε υπόψη τόσο τις ψυχαγωγικές όσο και εργασιακές σας δραστηριότητες, το πόσο συχνά επιθυμείτε να χρησιμοποιείτε τους φακούς σας και το πόσο χρόνο μπορείτε να διαθέσετε στη φροντίδα τους. Μετά από την επιλογή του φακού, επιλέξτε το στυλ που ταιριάζει στις ανάγκες σας.
Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.