Προσοχή στις προπονήσεις!!!

Facebooktwitterpinterest

Αν δεν είστε προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της προπόνησης, μπορεί να τραυματιστείτε και να χάσετε πολύτιμο χρόνο από το πρόγραμμά σας.

Το American Council on Exercises συνιστά τα ακόλουθα, για τις ασκήσεις που γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς.

Όταν κάνετε ασκήσεις όπως είναι οι πλειομετρικές, φροντίστε να προσγειώνεστε σωστά κατά την διάρκεια εκτέλεσης αλμάτων στον αέρα. Θα πρέπει να προσέχετε ώστε να προσγειώνεστε μαλακά με το κέντρο του πέλματος και να κυλάτε προς τα εμπρός για να πατάτε στο ακροστήριγμα του πέλματος (το μαλακό σημείο εκεί που συνδέονται τα δάχτυλα με το υπόλοιπο πέλμα).

Να αποφεύγετε τις πλαϊνές κινήσεις με τα γόνατα.

Τα kettlebells μπορεί να αποδειχθούν ιδιαιτέρως αποτελεσματικά όταν χρησιμοποιούνται σωστά. Υπάρχει μια παρανόηση ότι οι μονομερείς αιωρήσεις με kettlebell δουλεύουν τον ώμο, ενώ ουσιαστικά πρόκειται για άσκηση του κορμού. Μην κάνετε την άρση με την πλάτη ή τον ώμο σας όταν εκτελείτε την συγκεκριμένη άσκηση. Η ορμή θα πρέπει να προέρχεται από το κάτω μέρος του σώματος.

Η HIIT(καρδιαγγειακή άσκηση με υψηλή ένταση κατά διαστήματα) είναι πολύ καλή καρδιοαναπνευστική τεχνική, όμως θα πρέπει να περιέχει ενεργά διαστήματα αποκατάστασης (ένα λεπτό γρήγορης άσκησης κάθε 2 με 3 λεπτά ενεργής αποκατάστασης). Ο χρόνος ενεργής αποκατάστασης επιτρέπει στο σώμα να παράγει περισσότερη ενέργεια για το χρονικό μέρος της υψηλής έντασης και καθαρίζει επίσης τους μυς από τα μεταβολικά “απόβλητα”.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.