Αρωματοθεραπεία και ζώα

Αρωματοθεραπεία και ζώα Facebooktwitterpinterest

Τα Αιθέρια Έλαια και τα ζώα
Τα αιθέρια έλαια έχουν χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σαν φυσικά εναλλακτικά σε άλογα, σκυλιά, γάτες, llamas, πρόβατα, αγελάδες, ακόμα και σε κατσίκες και κοτόπουλα. Έχουν βοηθήσει σε πολλές κοινές παθήσεις όπως, νοσήματα του αναπνευστικού, αρθρίτιδα, αλλεργίες, έκζεμα, sarcoids και άλλα δερματικά προβλήματα. Έχουν επίσης ιάνει το σύνδρομο του Cushing’s, ιογενή νοσήματα αλλά και συμπεριφορικά προβλήματα. Έχουν φανεί ιδιαίτερα χρήσιμα για ζώα που έχουν περάσει κάποιου είδους συναισθηματικό ή φυσικό τραυματισμό σε κάποια στιγμή τις ζωής τους.

Γιατί να χρησιμοποιήσει κανείς τα Αιθέρια Έλαια;
Η αρωματοθεραπεία είναι μία φυσική και μη καταπατητή μέθοδος, η οποία έχει αποδειχθεί πολύ αποτελεσματική για την ανακούφιση πολλών παθολογικών αλλά και συμπεριφορικών προβλημάτων. Τα αιθέρια έλαια έχουν χρησιμοποιηθεί για την προώθηση της καλής υγείας στο πέρασμα των αιώνων και σήμερα όλο και περισσότεροι κτηνίατροι αναγνωρίζουν την χρησιμότητά τους για την πρόνοια των ζώων. Τα έλαια περιέχουν συστατικά που οικιοθελώς θα διάλεγε και θα μάζευε ένα ζώο για να διατηρήσει την υγεία του στο φυσικό του περιβάλλον αλλά που στερείται λόγω των περιορισμών της εξημέρωσης.

Τα ζώα στην φύση διαλέγουν ό,τι χρειάζονται από το οικοσύστημα στο οποίο ζουν για να επαναφέρουν ισορροπία στον οργανισμό τους όταν αυτός νοσεί. Εξημερώνοντάς τα, και συνεπώς κλείνοντάς τα μέσα στα σπίτια μας, τους έχουμε αναιρέσει τις επιλογές αυτές. Στα αιθέρια έλαια, αναγνωρίζουν τις ιατρικές ουσίες και ενστικτωδώς διαλέγουν αυτές που θα επέλεγαν στην φύση. Αυτή είναι και η ομορφιά της μεθόδου αυτής. Δεν επιβάλετε τίποτα στο ζώο απλά χρησιμοποιείτε το δυνατό ένστικτο της αυτοϊασης.

Πότε χρειάζεται το ζώο Αιθέρια Έλαια;
Ένα ζώο θα χρειαστεί αιθέρια έλαια όταν ο οργανισμός του έχει χάσει την ισορροπία του. Αυτό συμβαίνει όταν έχει φύγει από τα φυσιολογικά πλαίσια καλής υγείας και συμπεριφοράς. Η θεωρία των εναλλακτικών περιστρέφεται γύρο από το ενεργειακό σώμα του ασθενούς και υποστηρίζει ότι πριν εμφανιστεί το οποιοδήποτε πρόβλημα στο υλικό σώμα έχει ήδη εμφανιστεί στο ενεργειακό σώμα, δηλαδή στους μεσημβρινούς. Οι μεσημβρινοί είναι τα 12 κανάλια που ευθύνονται για την διοχέτευση της ενέργειας γύρο από το σώμα.

Αυτές οι ανισορροπίες είναι που πρέπει να διορθωθούν για να αποφευχθεί η εμφάνιση του ενεργειακού προβλήματος στο υλικό σώμα. Οι ανισορροπίες εμφανίζονται ως προβλήματα συμπεριφοράς, προβλήματα υγείας ή συνδυασμός και των δύο. Τα αιθέρια έλαια που χρειάζεται το κάθε ζώο στην συγκεκριμένη στιγμή της ζωής του βρίσκονται με συγκεκριμένο τρόπο βάση της διαγνωστικής μεθόδου που ονομάζεται κινησιολογία (kinesiology). Η κινησιολογία ανιχνεύει τυχόν ενεργειακά μπλοκαρίσματα στο δίκτυο μεσημβρινών του κάθε οργανισμού. Ανιχνεύει τα νυν προβλήματα αλλά και προβλέπει τυχόν μελλοντικά.
Με την βοήθεια της κινησιολογίας, λοιπόν, αλλά και με την εφαρμογή της θεωρίας των 5 στοιχείων της Κινεζικής Ιατρικής (5 Element Theory) κ.τ.λ. βρίσκουμε πoια είναι τα αιθέρια έλαια που χρειάζεται περισσότερο το ζώο σας για να το επαναφέρουμε στην ισορροπία.
http://www.marilyn.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.