Αιμαγγειώματα & ελιές

Αιμαγγειώματα & ελιές Facebooktwitterpinterest

Παιδικές μικρές δερματικές “αλλοιώσεις”.

Μια αισθητική ατέλεια αρκετά διαδεδομένη οφείλεται στις “ελίτσες” υπάρχουν δυο τύποι: τα αιμαγγειώματα και οι αληθινές ελιές.

Τα αιμαγγειώματα

Γνωστές ως “επιθυμίες” ή “σημάδια του Αγ. Συμεών”, είναι λεκέδες στο χρώμα του κρασιού που το μέγεθός τους εξαρτάται από τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων κάτω από το δέρμα. Αρχικά είναι πολύ μικρά αλλά μπορούν και να μεγαλώσουν και να επεκταθούν.

Γενικά, οι δερματολόγοι συμβουλεύουν να μη γίνει καμιά παρεμβολή και ν’ αφήνεται στο χρόνο η εξέλιξή τους. Πράγματι, τις περισσότερες φορές έχουν την τάση να μειώνονται και τελικά να εξαφανίζονται. Αν, αντίθετα, το αιμαγγείωμα έχει τάση να επεκτείνεται, είναι προτιμότερο να αφαιρείται αμέσως.

Οι ελιές

Είναι δερματικές αλλοιώσεις κληρονομικής φύσης που μπορούν να δημιουργηθούν από πλεόνασμα μελανίνης(οι γνωστές φακίδες), από υπερβολική ανάπτυξη των τριχοειδών, των τριχών ή των κρεατοελιών. Οι ελιές μεγαλώνουν παράλληλα με τη σωματική ανάπτυξη του μωρού.

Ο παιδίατρος μπορεί να συμβουλέψει την αφαίρεσή τους αν βρίσκονται σε περιοχές υπερβολικής τριβής που μπορεί να τις ερεθίσει και να τις μετατρέψει σε κακοήθεις όγκους.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.