Μεσοθεραπεία, η πιο δημοφιλής μέθοδος αντιγήρανσης παγκοσμίως

Μεσοθεραπεία, η πιο δημοφιλής μέθοδος αντιγήρανσης παγκοσμίως Facebooktwitterpinterest

Tι είναι η μεσοθεραπεία και πως λειτουργεί;
Η μεσοθεραπεια είναι μία από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους αντιγήρανσης παγκοσμίως. Με την πάροδο του χρόνου χάνονται βασικά συστατικά από την επιδερμίδα μας, όπως είναι το υαλουρονικό οξύ, ένα μόριο που κρατά νερό μέσα στο δέρμα και είναι υπεύθυνο για τη σφριγηλότητά του. Παράλληλα λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής (έκθεση στον ήλιο, μόλυνση, κάπνισμα κ.α.) τα κύτταρα μας εκτίθενται σε οξειδωτικό στρες με αποτέλεσμα να επιταχύνονται οι διαδικασίες της γήρανσης.

Πώς γίνεται η θεραπεία;
Με μια πολύ λεπτή βελόνα τρυπάμε την επιδερμίδα περίπου ανά μισό ή ένα εκατοστό διοχετεύοντας μόρια υαλουρονικού οξέος, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μέταλλα, αμινοξέα και αντιοξειδωτικούς παράγοντες. Έτσι επιτυγχάνουμε να βελτιώσουμε τις λειτουργίες των κυττάρων του δέρματος και να καθυστερήσουμε τη γήρανση.
Ειδικές συσκευες ιοντοφόρησης μας επιτρέπουν να ενισχύσουμε την απορρόφηση των ουσιών της μεσοθεραπείας ή ακόμα και να αποφύγουμε τις ενέσεις. Η ενέσιμη μεσοθεραπεία όμως υπερτερεί της μη ενέσιμης γιατί είναι τεκμηριωμένο ότι ο μικροτραυματισμός του δέρματος με τη βελόνα διεγείρει τους επουλωτικούς μηχανισμούς του δέρματος συμβάλλοντας στην ανανέωσή του.

Σε ποια σημεία εφαρμόζεται η μεσοθεραπεία;
Η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ, χέρια και επιτυγχάνει βαθιά ενυδάτωση και αναζωογόνηση της επιδερμίδας. Βελτιώνει τη σφριγηλότητα του δέρματος και επιβραδύνει τα σημάδια της γήρανσης.

Εχουμε σημάδια μετά από τη θεραπεία;
Αμέσως μετά από τη θεραπεία μπορεί να φαίνονται κάποια τσιμπηματα τα οποία υποχωρούν σε 2-3 ημέρες. Εξαίρεση αποτελούν τα χέρια και ο λαιμός που μπορεί σε κάποιους να παραμείνει ο ερεθισμός ως και εβδομάδα. Μπορείτε πάντως να κάνετε ένα τεστ σε μία μικρή περιοχή πριν ξεκινήσετε τις θεραπείες για να ξέρετε ακριβώς τι θα γίνει.

Είναι ασφαλης θεραπεία;
Ολες οι ουσίες χρησιμοποιούνται χρόνια στην κοσμητολογία χωρίς να έχουν καταγραφεί ανεπιθύμητες ενέργειες. Πρόκειται για ουσίες που φυσιολογικά υπάρχουν στο δέρμα μας και στον οργανισμό μας.

MΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ

Τι είναι η κυτταριτιδα και γιατί την έχουμε;
Η κυτταρίτιδα είναι πολυπαραγοντική κατάσταση. Στην εμφάνισή της παίζουν ρόλο η κληρονομικότητα (κακή μικροκυκλοφορία και κακή ποιότητα συνδετικού ιστού) και ο τρόπος ζωής (καθιστική ζωή, κακή διατροφή). Τα λιποκύτταρα είναι οιδηματώδη και διογκώνονται. Ολα αυτά οδηγούν στην εμφάνιση του φλοιού πορτοκαλιού. Επίσης ο τρόπος που είναι γενετικά κατασκευασμένος ο λιπώδης ιστός στις γυναίκες προδιαθέτει για τη δημιουργία κυτταρίτιδας.

Διορθώνεται η κυτταρίτιδα;
Η μεσοθεραπεία είναι ένα αποτελεσματικό όπλο κατά της κυτταρίτιδας. Χρησιμοποιώντας ουσίες που είναι λιποδιαλυτικές, που τονώνουν την μικροκυκλοφορία και βελτιώνουν το συνδετικό ιστό της περιοχής μπορούμε να πετύχουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Η θεραπεία είναι πιο αποτελεσματική αν είμαστε κοντά στο ιδανικό βάρος, τρώμε υγιεινά και γυμναζόμαστε.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.