Ανόρθωση των Γλουτών – Νέα Μέθοδος

Facebooktwitterpinterest

Η πτώση γλουτών είναι μια φυσική συνέπεια της ηλικίας αλλά και της απώλειας βάρους σε νεαρότερα άτομα. Κύρια αιτία στα μεγαλύτερα άτομα είναι η συνεχώς μειούμενη σπαργή του δέρματος λόγω μικρότερης παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνων ινών αλλά και μειωμένου μυϊκού τόνου και εκφυλισμού του λιπώδους ιστού.

Το σύνολο όλων αυτών των αλλαγών οδηγούν στη βαθμιαία πτώση του γλουτών οι οποίοι χάνουν τη σφριγηλότητά τους και τη νεανικότητά τους. Σαν λύση η πλαστική χειρουργική έχει δεκαετίες τώρα αντιμετωπίσει το πρόβλημα με αφαίρεση του χαλαρωμένου δέρματος τοποθετώντας τις ουλές σε όσο το δυνατόν πιο απόκρυφες μεριές. Παλαιότερα τοποθετούσε τις ουλές στην οπίσθια μηρογλουτιαία πτυχή αφού στη θάλασσα το σορτς ήταν το ρούχο των ηθών της εποχής. Αργότερα η τομή μεταφέρθηκε λίγο πιο πάνω από τα όρια, που ένα γυναικείο εσώρουχο διαγράφει. Το μεγαλύτερο πρόβλημα πάντα είναι η μετατόπιση, με το χρόνο, της ουλής προς τα κάτω. Το άλλο σημαντικό δίλημμα που εγείρεται είναι τι κάνει κανείς όταν η πτώση είναι μικρή και η περίσσια του δέρματος πολύ λίγη. Κάνει τομή και ουλή σε ένα μικρό πρόβλημα; Τα δύο ζητήματα αυτά η πλαστική χειρουργική μέχρι πριν λίγο δεν μπορούσε να λύσει.

Σήμερα με ειδικά πλέγματα σιλικόνης και μόνο με μια μικρή τομή 5cm οριζοντίως στη μέση μπορούν οι γλουτοί να ανορθωθούν όταν το πρόβλημα είναι μικρό. Ο γλουτός αποκτά πάλι το νεανικό του σχήμα και γίνεται πιο ελκυστικός στην κάμψη. Το πλέγμα επειδή είναι ελαστικό ακολουθεί τις κινήσεις του σώματος. Από την άλλη μεριά η τοποθέτηση του πλέγματος όταν γίνεται η απαραίτητη τομή για αφαίρεση της περίσσιας του δέρματος εξασφαλίζει το μέλλον της επέμβασης και η τομή δεν κατεβαίνει με το χρόνο.

Η ανόρθωση των γλουτών στην ήπια πτώση με τη μέθοδο των πλεγμάτων είναι μια απλή επέμβαση που δεν ξεπερνά σε βαρύτητα τη μετεγχειρητική πορεία της λιποαναρρόφησης. Η ασθενής δεν μένει στο νοσοκομείο αλλά εξέρχεται λίγες ώρες μετά την επέμβαση. Χρειάζεται να φορεί ένα ελαστικό κορσέ για 20 μέρες όπως και στη λιποαναρρόφηση.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.