«η ιατρική κοινότητα να μην αφήσει κανέναν ασθενή να πεθάνει επειδή δεν έχει χρήματα»

Αμαρουσίου Facebooktwitterpinterest

Κάλεσμα Προέδρου του Ι.Σ.Α και Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, στο 28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής: «η ιατρική κοινότητα να μην αφήσει κανέναν ασθενή να πεθάνει επειδή δεν έχει χρήματα»

«Σε αυτή την οικονομική κρίση που ζούμε, σύσσωμη η ιατρική κοινότητα καλείται να μην αφήσει κανέναν ασθενή να πεθάνει επειδή δεν έχει χρήματα» ήταν το μήνυμα που απέστειλε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α) Γιώργος Πατούλης, κατά το χαιρετισμό του στο 28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής με το Διεθνές Χειρουργικό Φόρουμ 2012, παρουσία του Τιτουλάριου Μητροπολίτη Μαραθώνος κ.κ. Μελίτωνα, του Πρόεδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ) Μιχάλη Βλασταράκου, των προέδρων της Οργανωτικής Επιτροπής και καθηγητών κ. Λιάπη, κ. Τσίκου, και του Προέδρου της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κ. Δημόπουλου, του ομότιμου καθηγητή της Χειρουργικής κ. Γρηγόρη Σκαλκέα, και πλήθους άλλων συνέδρων.

Το φετινό πανελλήνιο χειρουργικό συνέδριο σηματοδοτεί μαζί με το Διεθνές Χειρουργικό Φόρουμ 2012 τον πυλώνα ενημέρωσης και εκπαίδευσης στις σύγχρονες εξελίξεις της Χειρουργικής μέσα από μια πλούσια θεματολογία που στοχεύει στη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση των συναδέλφων χειρουργών και κυρίως της νέας γενιάς αυτών.

«Σε μια περίοδο όπου η χώρα μας έχει μεγάλα ζητήματα να αντιμετωπίσει, οφείλει η ιατρική κοινότητα να δώσει τον καλύτερο της εαυτό ώστε όλα τα μέλη της είτε μέσα από το Ε.Σ.Υ είτε μέσα από το Πανεπιστήμιο να σκύψουν και να συμπαρασταθούν στον ανασφάλιστο που χρειάζεται την Υγεία του αλλά δεν την έχει. Οφείλουμε ως Ιατρική Κοινότητα, ως Πανεπιστήμιο και ως Επιστημονικοί Φορείς να δώσουμε μία απάντηση για τους 6.500 Έλληνες γιατρούς που βρίσκονται στο εξωτερικό. Στο αδιέξοδο αυτό ευχαριστούμε την Ιατρική Σχολή Αθηνών που μαζί διοργανώνουμε, ήδη από τον Οκτώβριο, μετεκπαιδευτικά μαθήματα για τους νέους γιατρούς μας, με ομιλητές σπουδαίους καθηγητές της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, σε πρώτο κύκλο στα νεότερα της Παθολογίας, και σε δεύτερο κύκλο στα νεότερα δεδομένα της Χειρουργικής, δίδοντας κύριο βάρος στην αντιμετώπιση του πολυτραυματία και στην επείγουσα χειρουργική».

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α κ. Πατούλης, μίλησε κατά το χαιρετισμό του για τις προσπάθειες του συλλόγου απέναντι στα αντιδεοντολογικά νομοθετήματα για ασθενείς και γιατρούς όπως το μέτρο της αποκλειστικής συνταγογράφησης βάσει δραστικής ουσίας και παράλληλα ανέπτυξε το κοινωνικό έργο του Ι.Σ.Α μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για τη στήριξη των ανασφάλιστων πολιτών.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.