Αρθροσκόπηση Μηνίσκου

Αρθροσκόπηση Μηνίσκου Facebooktwitterpinterest

Η αρθροσκόπηση γόνατος βρίσκει εφαρμογή με μεγάλη επιτυχία στην αποκατάσταση των κακώσεων των μηνίσκων (έσω-έξω).

Σημέρα ο εξειδικευμένος ορθοπαιδικός διαθέτει ποικιλία θεραπευτικών επιλογών αναφορικά με την αποκατάσταση των κακώσεων των μηνίσκων. Αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως το είδος της βλάβης , συνοδές κακώσεις της άρθρωσης και κυρίως το προφίλ του ασθενούς (ηλικία, επίπεδο δραστηριοτήτων).

Κυριότερες ενδείξεις
Με την τεχνική της αρθροσκόπησης ο χειρουργός μπορεί να διαγνώσει και ταυτόχρονα να θεραπεύσει με επιτυχία τραυματικές ή εκφυλιστικές ρήξεις των μηνίσκων. Οι βασικότερες τεχνικές επιδιόρθωσης μίας μηνισκικής βλάβης είναι:

Αρθροσκοπική μηνισκεκτομή (μερική ή υφολική μηνισκεκτομή δηλαδή αφαίρεση του σπασμένου τμήματος και ομαλοποίηση των εναπομεινάντων χειλέων).

Συρραφή του μηνίσκου. Η ρήξη του μηνίσκου η οποία είναι κατάλληλη για συρραφή με προσδοκίες για ένα καλό αποτέλεσμα είναι αυτή η οποία είναι τραυματική, βρίσκεται στην αγγειούμενη περιοχή του μηνίσκου (περιφερικό τριτημόριο), διατηρεί την ακεραιότητα των περιφερικών ινών και τέλος να έχει μικρή βλάβη στο σώμα του μηνίσκου.

Μεταμόσχευση πτωματικού μηνίσκου (αλλομόσχευμα). Η μεταμόσχευση του μηνίσκου αποτελεί μια εξειδικευμένη χειρουργική επέμβαση που εφαρμόζεται παγκοσμίως σε ειδικά κέντρα.

Μεταμόσχευση συνθετικού μηνίσκου .

Αποκατάσταση
Η επιδιόρθωση μηνισκικών βλαβών με την αρθροσκόπηση παρουσιάζει ποικίλα πλεονεκτήματα.

Αποτελεί ατραυματική μέθοδο που έχει ως αποτέλεσμα την σημαντική μείωση μετεγχειρητικού πόνου.

Δεν απαιτείται νοσηλεία.

Ο ασθενής βαδίζει από την ίδια ημέρα.

Δεν έχουμε απώλεια αίματος διεγχειρητικά.

Ο τρόπος με τον οποίο διενεργείται το χειρουργείο μειώνει την πιθανότητα επιπλοκών.

Η πρόσβαση στην άρθρωση με μικρές τομές( 5χιλιοστών) διασφαλίζει τον ελάχιστο τραυματισμό υποκείμενων ιστών και εξασφαλίζει το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα με την απουσία δύσμορφων ουλών(συρραφή με ένα μόνο ράμμα σε κάθε οπή).
Κόστος
Η αρθροσκόπηση σε μηνισκικές βλάβες αποτελεί μία προσιτή χειρουργική τεχνική . Το κόστος διαμορφώνεται από τα υλικά που χρησιμοποιούνται για να επιδιορθώσουμε τις υφιστάμενες μηνισκικές βλάβες Στην πλειοψηφία των περιστατικών το μεγαλύτερο ποσοστό του κόστους καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία με μικρή συμμετοχή του ασθενούς στα νοσήλια.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.