Σύνδρομο πρόσκρουσης ποδοκνημικής

Η άρθρωση της Ποδοκνημικής Facebooktwitterpinterest

Αρθροσκόπηση ποδοκνημικής.

Μια από τις πιο συχνές κακώσεις μεταξύ των ατόμων που έχουν αθλητικές δραστηριότητες και όχι μόνο είναι τα διαστρέμματα που η αντιμετώπισή τους είναι συντηρητική. Κάποιες φορές όμως η συχνή υποτροπή αυτής της κάκωσης προκαλεί μια παθολογική κατάσταση που δημιουργεί μόνιμο πόνο στη περιοχή της ποδοκνημικής (αστράγαλου) ιδιαίτερα στο τρέξιμο ή στα άλματα γνωστή ως σύνδρομο πρόσκρουσης.

Οφείλεται στη δημιουργία ουλώδους ιστού εξαιτίας των πολλαπλών διαστρεμμάτων ή και οστείνες προεξοχές (οστεόφυτα) στη πρόσθια ή και στην οπίσθια περιοχή της άρθρωσης.

Σε αυτές τις περιπτώσεις όπου η συντηρητική αγωγή δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα η αποκατάσταση της βλάβης γίνεται με αρθροσκόπηση ποδοκνημικής, με άριστα αποτελέσματα και χωρίς ταλαιπωρία του ασθενούς ο οποίος μπορεί να εξέλθει την ίδια μέρα από το νοσοκομείο.

Άλλες περιπτώσεις ένδειξης αρθροσκόπησης ποδοκνημικής είναι η αφαίρεση ελεύθερων σωμάτων όπως και η διενέργεια της τεχνικής των μικροτρυπανισμών (όπως και στο γόνατο) στις περιπτώσεις χόνδρινων βλαβών.

Κυριάκος Α Δημητριάδης MD Msc Ορθοπαιδικός Xειρουργός – Τραυματολόγος

Κυριάκος Α Δημητριάδης MD Msc
Ορθοπαιδικός Xειρουργός – Τραυματολόγος

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.