Λουκέτο από Τετάρτη έως και Παρασκευή οι φαρμακαποθήκες

Facebooktwitterpinterest

Τριήμερη πανελλαδική απεργία κύρηξαν οι φαρμακαποθήκες
Τριήμερη πανελλαδική απεργία, από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή, κηρύσσει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων, «εξ αιτίας όσων απαράδεκτων γεγονότων λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες στην αγορά του φαρμάκου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλες ελλείψεις φαρμάκων και να είναι άγνωστο, σήμερα, με ποιες τιμές θα πουλάμε τα φάρμακα από αύριο, 24 Οκτωβρίου».

Το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων ισχύει για τους παρασκευαστές, συσκευαστές και εισαγωγείς από τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, ενώ για τις φαρμακαποθήκες η ισχύς του αρχίζει από την Τετάρτη 24 του μηνός και για τα ιδιωτικά φαρμακεία από 1ης Νοεμβρίου.

Οι φαρμακαποθηκάριοι ζητούν να τους δοθεί «εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου να μπορέσουν να διαθέσουν τα αποθέματα τους, αφού σε αντίθετη περίπτωση- όπως υποστηρίζουν- θα χάσουν σε μία ημέρα το 15% του κεφαλαίου τους. Επιπλέον, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθούν οι ρυθμίσεις που τους θίγουν και καταργούν, όπως αναφέρουν, την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς του φαρμάκου.

health.in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.