Ο ΕΦΕΤ έχει αναστείλει τη λειτουργία μονάδας για τον σολομό με σαλμονέλα

Ο ΕΦΕΤ έχει αναστείλει τη λειτουργία μονάδας για τον σολομό με σαλμονέλα Facebooktwitterpinterest

O Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) είχε προχωρήσει στην αναστολή της λειτουργίας της παραγωγικής μονάδας «Ολυμπιακή ΑΒΕ Χελιού και Σολομού» στην Πρέβεζα, η οποία είναι θυγατρική μονάδα της ολλανδικής εταιρείας «Foppen Paling en Zalm», όταν σε παρτίδες καπνιστού σολομού ανιχνεύτηκε σαλμονέλα τύπου Thompson.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Ιω. Μίχας- παραπέμποντας και σε σχετικές γνωστοποιήσεις του Φορέα-, σημειώνοντας ότι από την πρώτη στιγμή βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία τόσο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και με τις ολλανδικές αρχές, ενημερώνοντας σχετικά για το θέμα.

Αρχικά, ο ΕΦΕΤ έλαβε ενημέρωση από το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, σχετικά με την ανίχνευση Salmonella Thompson σε παρτίδες συσκευασμένου καπνιστού σολομού που παρήχθησαν στην εν λόγω επιχείρηση, η οποία και τροφοδοτεί αποκλειστικά τη μητρική.

Άμεσα προχώρησε σε ανακλήσεις του προϊόντος και δυο μέρες αργότερα, στις 5 Οκτωβρίου γνωστοποίησε ότι προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας της παραγωγικής μονάδας.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.